xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Pitanja i odgovori

Dostupan Vam je Live Chat gde možete postaviti pitanja na koja ćete isti trenutak dobiti odgovor.

U međuvremenu, molimo vas pročitajte često postavljena pitanja i pokušajte pronaći odgovor na svoje pitanje.

Što je Xplorer?

Xplorer je brand sportsko-rekreativnih proizvoda: bicikli za odrasle i decu, fitness sprave za kućnu i komercijalnu upotrebu, opremu za stoni tenis i sportove sa loptom.

Trebam li da se registrujem da bi kupovao na Xplorer internet prodavnici?

Da. Kako bi kupovali trebate da se registrujete. Najbitnije je to da je  registracija na Xplorer besplatna i vrlo jednostavna:

- Kliknite na "Registruj se" dugme i upišite osnovne informacije o sebi (potrebno je ispuniti sva polja označena zvezdicom).

- Dobićete e-mail sa potvrdom

Zaboravio sam svoju lozinku. Mogu li je resetovati?

Ukoliko ste se već registrovali na našim stranicama, a zaboravili ste lozinku kliknite na „zaboravljena lozinka“ te vas molimo da upišete svoju e-mail adresu. Uputstvo za promenu lozinke će vam doći putem e-maila.

Ne mogu se registrovati na stranici

Proverite da li ste upisali sve potrebne podatke i velika i mala slova. Kliknite na „registruj me“ i proverite crveno označena polja da bi dovršili registraciju. Kada ih popunite dobićete e-mail sa potvrdom registracije.

Ako još uvek imate problema pošaljite nam svoj broj telefona na [email protected] kako bi Vas mogli kontaktirati i pomoći vam u rešavanju problema.

Plaćanje

Koje vrste plaćanja postoje prilikom kupovine u Xplorer web prodavnici? 
Xplorer vam omogućava kupovinu odabranih proizvoda plaćanjem direktno putem interneta

PREKO INTESA E-COMMERCE:
Oblici plaćanja:   
Jednokratno: Maestro, Visa, MasterCard

Uskoro I odloženo do 12 rata bez kamata putem American Express ili Diners platnih kartica.

VIRMANSKO PLAĆANJE:

Opštom uplatnicom ili Internet bankarstvom

- Internet bankarstvo

Kod izbora ovog načina plaćanja, na svoju email adresu ćete dobiti predračun sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti vrednost narudžbine. Uplatu zatim možete izvršiti korišćenjem internet bankarstva ili putem banke, pošte.
Po primljenoj uplati ćemo vam poslati naručene proizvode.

Što da radim ukoliko moja platna kartica nije uspešno autorizovana?

Ukoliko Vaša platna kartica nije uspešno prošla proceduru autorizacije svoju narudžbinu možete nastaviti dalje procesuirati plaćanjem nekom od ostalih platnih kartica.

Narudžbine

Kako znam da su artikli dostupni u Xplorer web trgovini?

Artikli pored kojih piše „Nema na skladištu“, nisu dostupni za isporuku. Možete nas kontaktirati vezano za status traženog artikla.  Ažuriranje zaliha obavlja se više puta dnevno, ali ipak postoji mogućnost da neki od traženih artikla nije dostupan. Ukoliko se dogodi da ste naručili artikal koji nije dostupan na skladištu, obavestićemo vas e-mailom.

Kako znam da je moja narudžba u Xplorer web trgovini primljena?

Nakon završene kupovine šaljemo Vam e-mailom potvrdu o prijemu narudžbine kroz nekoliko minuta i tom prilikom vas obaveštavamo o statusu narudžbine.

Koliko treba vremena da dobijem svoju narudžbinu?

Srbija: u roku 2-5 radnih dana

Koliko plaćam poštarinu?

Isporuka za kupovinu iznad 15.000.00 vrednosti je besplatna. 
Za kupovine manje vrednosti dostava se naplaćuje 299,00. 

Kako se vrši isporuka? 

Srbija: isporuka robe se vrši uslugom City Express-a

Što ukoliko je moja narudžbina oštećena prilikom transporta? 
U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva  pri  preuzimanju pošiljke pa vas u tom slučaju molimo da pošiljku ne preuzimate.
 

Odabir bicikla

Kako odabrati bicikl?

Kod kupovine bicikla je najbitniji korak određivanje namene bicikla i veličine okvira. Pre nego što kupite bicikl trebate postaviti sebi dva pitanja - kako ću koristiti ovaj bicikl i gde ću koristiti ovaj bicikl. Kad jednom odredite gde ćete najčešće voziti bicikl, bolje ćete znati da odaberate koji tip bicikla vam odgovara. Razni tipovi bicikala ispunjavaju različite zahteve u pogledu terena po kome se vozi, brzine vožnje, udobnosti itd.
Za rekreativce je najbitnija udobnost, dok za one sklone trkama postoje bitna pravila odabira prave veličine bicikla da bi biciklista mogao iskoristiti svu energiju i snagu.

Kako odabrati veličinu rama bicikla?

Kod kupovine bicikla uz visinu je jako bitna i dužina “rama” jer često odnos dužine nogu i trupa nije proporcionalan sa visinom korisnika.
Za određivanje optimalne veličine bicikla bitno je prvo izmeriti visinu raskoraka. Nakon toga je potrebno dobijenu visinu pomnožiti sa 0,67. Dobijeni rezultat nam pokazuje veličinu rama bicikla koja je primerena za gradske bicikle. Brdskim biciklistima se preporučuje da od dobijenog rezultata oduzmu 10 do 12 cm. (visina raskoraka * 0,67 – 10 cm). Ako želite centimetre pretvoriti u inče pomnožite dobijeni rezultat sa 2,54.
 

Kako odabrati ženski bicikl?

Ženski ramovi su potpuno drugačije geometrije od muških. Zato proizvođači bicikala izrađuju posebne bicikle dizajnirane samo za žene, tj. za ženski oblik tela.
 

Kako odabrati fitness spravu za vežbanje?

Da li je to kućni bicikl, traka za trčanje, eliptični trenažer ili nešto četvrto, odgovor je vrlo jednostavan, najbolja sprava za vežbanje je ona koja se koristi!

Ako trebate dodatnu pomoć Xplorer tim je ovde da bi vam pomogao.

Slobodno nam se javite pomoću chata koji se nalazi u desnom uglu, na [email protected] ili telefonom na 011 409 6002. Naš tim za korisničku podršku čeka vaša pitanja i sugestije.