xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Jedno od čestih pitanja pri kupovini trake je koje vrste postoje i koja ce meni odgovarati?



Tipovi Traka za trčanje

- Motorne trake za trčanje



- Mehaničke trake za trčanje



- Magnetne trake za trčanje



Pri odabiru trake treba obratiti pažnju na vaše potrebe i mogućnosi tokom treninga, kao i na to koliko se brzo zamarate i u kakvoj ste kondiciji.



Prednosti Motorne trake za trčanje



U sklopu motorne trake nalazi se motor koji pokreće traku dok korisnik trči ili hoda, prilikom aktivnosti na traci motor pokreće samu traku po kojoj hodate ili trčite. Pri ovoj aktivnosti gde sam motor pokreće traku, aktivnost i zamaranje korisnika je minimalno. Pri povećanju opterećenja ili brzine sagorevate više kalorija i trening je intenzivniji.



Ako želite da održavate dnevni trening i nemate vremena za šetnju motorna traka je idealan izbor.



Prednosti Magnetne trake za trčanje



Magnetna traka zahteva intenzivniji trening, za razliku od motorne trake koja u svojoj konstrukciji poseduje motor tako da pri treningu motor pokreće traku, kod magnetne trake se u konstrukciji nalaze magneti. Korisnik pri treningu pokreće sam kaiš trake, hodanjem ili trčanjem. Kod magnetne trake dok korisnik hoda ili trči po traci istovremeno se I sama traka pokreće. Ovo zahteva veći nivo kondicije, magnetne trake su pogodnije za hodanje ili brzo hodanje



Mehanička traka u svojoj ko nstrukciji poseduje sistem opterećenja preko kaiša koji pokreće čelični zamajac.



Kao i ostali tipovi traka, Mehanička traka poseduje točkić preko koga podešavate opterećenje i intenzitet treninga. Kada točkić podesite na oderedjeni nivo opterećenja kaiš koji se nalazina zamajcu se opušts ili zateže, time povećavate ili smanjujete otpor kao i samo opterećenje.



Mehaničke i Magnetne trake za trčanje su jednakog kvaliteta i efikasnosti