xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Putovanje biciklom je jedinstveno iskustvo koje vam omogućava da istražite svet na poseban način. To je način da se povežete sa prirodom, lokalnim kulturama i ljudima iz različitih delova sveta.


Jedno od najlepših iskustava biciklističkog putovanja je povezivanje sa lokalnom kulturom i prirodom. Kada putujete biciklom, imate priliku da usporite i zaista se povežete sa mestima koja posećujete. Upoznajete lokalne ljude, probate autentičnu hranu, i istražujete prirodne lepote koje bi vam možda promakle kada biste putovali bržim sredstvima. Putovanje biciklom pruža osećaj slobode i samostalnosti koji je teško postići drugim sredstvima transporta.


Vožnja bicikla tokom putovanja ne samo da vas povezuje sa mestima, već i poboljšava vaše fizičko i mentalno zdravlje. Aktivna vožnja na svežem vazduhu povećava kondiciju i smanjuje stres. Osim toga, biciklizam pruža vreme za introspekciju i meditaciju dok se vozite kroz predele prirode ili mirne gradove.


U svetu biciklizma, tržište se stalno razvija i prilagođava se potrebama vozača. Jedna od najznačajnijih inovacija poslednjih godina su MTB električni bicikli sa točkovima od 29 inča. Ovaj članak će istražiti šta ove bicikle čini tako posebnim, istaći njihove prednosti i prednosti i pomoći vam da bolje razumete zašto su postali prava revolucija u svetu brdskog biciklizma.




Zašto 29 inča?


Za mnoge planinske bicikliste, veličina točkova je ključna karakteristika. Tradicionalno, bicikli su koristili točkove od 26 inča, ali vremenom su točkovi od 29 inča postali popularniji. Zašto? Ovi veći točkovi nude nekoliko ključnih prednosti.


  • Veći točkovi imaju bolji kontakt sa podlogom, što omogućava bolju vuču i stabilnost. To znači da će vozači imati više samopouzdanja u upravljanju biciklom na izazovnom terenu.
  • Veći točkovi omogućavaju bržu vožnju jer sa manjim otporom savladavaju neravnine na stazi. Vozači će osetiti veću brzinu i manje napora prilikom pedaliranja.
  • Na stazama sa kamenjem, korenjem i drugim preprekama, veći točkovi lakše savladavaju prepreke. Vozačima će biti lakše da održe ravnotežu i izbegnu blokiranje točkova.
  • MTB električni bicikli sa točkovima od 29 inča kombinuju sve prednosti većih točkova sa dodatnom prednošću električnog pogona.


Električni motor pruža dodatnu snagu dok pedalirate. Ovo je posebno korisno na strmim usponima i dugim stazama, jer smanjuje napor i umor. Zahvaljujući električnom pogonu, vozači mogu da prelaze veće udaljenosti sa jednim punjenjem baterije. To znači da možete da istražujete veća područja i vozite duže bez brige o istrošenoj bateriji.


Električni bicikli obično imaju različite režime vožnje, omogućavajući vozačima da prilagode snagu motora svojim potrebama. Možete se voziti bez pomoći motora, koristiti blagu podršku ili dobiti punu snagu kada vam je potrebna.


Kombinacija većih točkova i električnog pogona omogućava bolju kontrolu na različitim terenima, bilo da se vozite po strmim brdima, šumskim stazama ili gradskim ulicama.


Xplorer Everest MTB E-bike - Najbolji saveznik na usponima


Predstavljamo najrevolucionarniji e-bicikl, sa zamenljivom LG baterijom od 504 Vh (36 V – 14 AH) i ramom od aluminijumske legure za vožnju usred prirode. Xplorer Everest električni bicikl takođe ima Vinka motor od 250 V. Ovaj e-bicikl je dizajniran za svaku priliku, sa prednjom suspenzijom viljuške i mehaničkim disk kočnicama. Lako se vozi i ima zadnji motor koji će vam pomoći na najstrmijim usponima.


Uvek možete da proverite svoju brzinu, nivo baterije ili nivo pomoći pri pedalu na višenamenskom LCD ekranu. Ovaj planinski bicikl ima dvostruke aluminijumske felne i točkove od 29 inča. Bilo da ste početnik ili iskusni entuzijasta brdskog bicikla, uživaćete u svakom trenutku sa Xplorer Everestom.


Saznajte koliko kilometara na sat pređete, nivo baterije, nivo pomoći pri pedalu. Postoji do pet nivoa pomoći, pa izaberite onaj koji vam najviše odgovara u svakom trenutku rute: ako želite da pedalirate svom snagom, podesite 1; ako ste umorni i potrebna vam je pomoć, pređite na viši nivo. Sa Xplorer Everestom, nećete morati da brinete o penjanju i spuštanju. Vozite svoj bicikl potpuno bezbedno: disk kočnice, felne sa dvostrukim zidovima od 29 inča i Shimano menjač sa 21 brzinom. 


Everest je brdski bicikl za sve, namenjen onima koji su u potrazi za novim avanturama ili žele da se okušaju u brdskom biciklizmu.


Spremite se za neograničena zabavu!