xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

AR konzole - podstaknite dete da se kreće

20. jul 2018. 16.26.52 CEST

Pružite svom detetu novo i nezaboravno iskustvo igranja. Današnje mobilne igre uglavnom funkcionišu na istom principu, pametni telefon u ruke i igraj. No, postoji nova vrsta igara, tzv AR igre. AR igre, osim što su zabavne, potrebno je kretati se u prostoru da bi se mogle igrati, a za igru je potreban poseban kontroler, Xplorer AR konzola.



Prvo ćemo objasniti šta su AR igre. AR (augmented reality – porširena stvarnost) igre koriste vaše stvarno okruženje (ono što kamera telefona vidi, prikazuje se na ekranu) u koje su dodati likovi i kompjuterska grafika.


Kao što smo rekli, za igranje tih igara je potrebna Xplorer AR konzola što je zapravo kontroler u obliku ispaljivača koji zajedno radi s vašim pametnim telefonom (povezuje se putem Bluettotha) i služi kao joystick i nosač. Smartphone je postavljen kao ciljnik i kako se krećete u prostoru, tako se i okolina igre kreće s vama. Uz svaku Xplorer AR konzolu dolazi i besplatna aplikacija sa oko 30 igara. Svaka igra ima različite nivoe i svoju priču. Neke koriste vaše okruženje, a neke imaju virtualno okruženje.


Za razliku od standardnog statičnog igranja, iskustvo igranja u prostoru će, pre svega podtaći maštu vašeg deteta, kao i razvoj prostornog razmišljanja, koordinacije i fine motorike.