xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Prva aplikacija koju bi trebali instalirati na svoj pametni telefon, ako imate VR naočare, je definitvno Google Cardboard (dostupno za Android i iOS). Google Cardboard sadrži nekoliko zanimljivih demo videa, ali više se koristi kao centralna aplikacija za pokretanje ostalih VR sadržaja. Sve Google usluge koje podržavaju VR možete pokrenuti preko Google cardboarda (na primer Youtube, Street View, Arts nad Culture, Expeditions...), a osim toga aplikacija skenira vaš pametni telefon za sve instalirane VR aplikacije, tako da imate sav VR sadržaj dostupan na jednom mestu.


Najbolje aplikacije za gledanje videa u 360°


Youtube

Najbolju aplikaciju za gledanje 360°videa verovatno već imate instaliranu, a čak i ako nemate VR naočare trebali bi je imati. Youtube ima najveću bazu 360° videa koje možete gledati sa bilo kojim VR naočarama. Samo napišite u pretraživaču 360 video ili VR video. Kad pokrenete video, dole u desnom uglu će se pojaviti nova ikona koja izgleda kao VR naočare, i kad tamo kliknete video će se prikazivati u VR modu.

Youtube VR


Within

Ova aplikacija sadrži kratke igrane i dokumentarne filmove stvorene od strane profesionalnih snimatelja. Svi dostupni filmovi su na visokom umetničkom i tehničkom nivou, jer ih stvaraju profesionalci. Ako ste željni filmova koji vas preuzmu u svoj svet, ovo je aplikacija koju morate imati. Preporučujemo da budete spojeni na WiFi kada je koristite jer ove filmove treba gledati u najvećoj mogućoj rezoluciji.

 

Jaunt VR 

Još jedna aplikacija sa profesionalnim video sadržajem. Jaunt VR ima više komercijalne filmove, ali svi su kvalitetno snimljeni. Okruženje je dobro implementirano i intuitivno, pa nećete imati problema sa navigacijom. 

 

GoPro VR 

Ako ste željni adrenalina, ali nemate vremena ili novaca da priuštite takvo iskustvo, ovo je najbolja aplikacija za vas. Stotine videa adrenalinskih vožnji, skakanja s padobranom, surfovanja i sličnih ekstremnih sportova. Uz to možete i doživeti koncert iz perspektive izvođača ili u publici ili biti na setu snimanja filma. 

 

Coastiality VR

Voz smrti ili rollercoaster je glavna atrakcija svakog zabavnog parka na svetu. Ova aplikacija sadrži filmove vožnji na najvećim i najluđim vozovima smrti iz zabavnih parkova iz celog sveta. Ako ste dovoljno hrabri da pogledate neki video s ovom aplikacijom, dobro se držite za stolicu, jer ćete sigurno nekoliko puta pasti sa nje.



Najbolje VR igre

 

End Space VR 

Letite svemirom i pokušajte preživeti polja asteroida i lasere vaših neprijatelja. Upravljajte svojim svemirskim brodom iz kokpita i divite se lepoj grafičkoj prezentaciji. Svoj svemirski brod možete opremiti raznim oružjima, ali ih prvo morate zaslužiti. Igra ima podršku za gamepad, što vam toplo preporučujemo, jer neke manevre je teško izvesti bez njega. Ako baš želite igrati bez gamepada, sedite na stolicu koja se okreće da bi lakše upravljali brodom.


End Space VR


InMind VR 

Ovo je jednostavna igra koja je ultra zabavna i jako lepo izgleda. Putujte unutar ljudskog mozga i uklonite loše neurone da bi spasili pacijenta od depresije. Kontrole u ovoj igri su jako jednostavne i nije vam potreban gamepad da bi u njoj maksimalno uživali. Igra je kratka ali slatka, no ništa vas ne sprečava da je igrate opet ispočetka, ili još bolje da ju pokažate svojim prijateljima.


InMind VR


InCell VR 

Ova igra je spiritualni nastavak od InMind VR. Gameplay i kontrole su isti kao i kod InMind, ali ovaj puta se borite protiv virusa koji napadaju ljudske ćelije. Vizualno je igra opet prekrasna, sa malo drugačijim stilom. Toplo preporučujuemo da instalirate obe igre jer jedna vam neće biti dovoljna. 


InCell VR


Zombie Shooter VR 

Naslov sve govori, ubijte zombije pre nego oni ubiju vas. Na vama je samo da naciljate i da brzo gledate oko sebe da vam se neki zombi ne prišunja. Jednostavna i zabavna igra s prosečnom grafikom. 


Zombie Shooter VR


Jurassic VR 2 

Jeste li ikad sanjali da posetite Jurski park i šetate sa dinosaurusom? Možda ste čak poželeli da jašete dinosaura ili letite s pterodaktilom. Ova VR igra vam omogućuje upravo to. Ako želite samo posmatrati razne vrste dinosaurusa kako se hrane, love i bore jedan protiv drugog, ima i toga. Priznajemo, grafika bi mogla biti i bolja, ali osećaj čuda je prisutan svake sekunde.


Jurassic VR 2