xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Trening na traci za trčanje je vrlo blizu savršene metode za vežbanje u zatvorenom prostoru. Može se prilagoditi gotovo svakom cilju vežbanja i može zadovoljiti potrebe skoro svakog sportiste. Uprkos svim ovim prednostima, postoji jedan veliki nedostatak vežbanja na traci za trčanje - dosada. Traka za trčanje je dragocen alat za vežbanje i može biti veoma prijatan način vežbanja, ali način na koji osoba doživljava vežbanje utiče na mentalne i fizičke aspekte njegovih vežbi. Uz samo nekoliko prilagođavanja okruženja i navika treniranja, možete ostati motivisani i pobediti dosadu.


1 Održavajte ugodno okruženje


Tamo gde vežbate može imati veliki uticaj na to koliko dugo vežbate, na intenzitet vežbe i koliko uživate u rutini vežbanja. Ako je vaše mesto za vežbanje mesto u kojem uživate, prirodno ćete se lakše držati vežbanja. Ako imate sopstvenu traku za trčanje, pokušajte da je postavite na mesto gde imate pogled sa prozora. Možda se ne krećete, ali nešto spolja da. Možete videti promenljive vremenske uslove, životinje, decu, automobile - sve što će vam bar malo zaokupiti um. Ako koristite traku za trčanje u teretani, verovatno će u blizini biti prozor. U najmanju ruku, u blizini ćete imati druge članove svog kluba i druge mašine koje će vam zadržati pažnju.


Odrzavajte ugodno okruzenje


2 Uživajte u filmu / TV -u bez krivice


Skoro svi iskusni trkači rade jednu od dve stvari. Ili gledaju svoj iPad ili iPod, ili slušaju muziku dok trče. Vaš trening na traci za trčanje je zaista pravo vreme za uživanje u televiziji bez krivice. Kada još možete gledati emisije ili filmove i osećati se kao da ne biste trebali raditi nešto produktivnije? Neki šetači čitaju tokom vežbanja, ali čitanje tokom trčanja generalno nije dobra ideja iz dva razloga:


• Veoma je teško čitati dok trčite. Jednostavno ima previše pokreta da bi se reči mogle jasno razumeti.


• Važno je fokusirati se na formu, mehaniku, korak, disanje itd. Možete gledati emisiju i slušati muziku bez potrebe da se koncentrišete na njih. Čitanje zahteva koncentraciju koja bi trebala biti rezervisana za vaš trening.


Zabavite se uz trening


3 Izazovite sebe prateći LED monitor


Gotovo sve motorizovane trake za trčanje prikazivat će vaše ukupne potrošene kalorije, ukupne kilometre, trenutnu brzinu i ukupno vrijeme. Neki će vam takođe dati informacije o kalorijama na sat, prosečnoj brzini, trenutnom tempu, prosečnom tempu i otkucajima srca. Korišćenje obilja dostupnih podataka može biti zabavno i motivišuće. Možete skenirati podatke i videti svoj napredak u vežbi. Takođe možete postaviti ciljeve za prosečan tempo, sagorevanje kalorija, udaljenost ili vreme. Za većinu trkača korištenje povratnih informacija na konzoli je motivirajući alat, ali nekima promatranje kilometara i minutaža koje prođu na konzoli samo dodaje dosadu i čini da vježba izgleda duže. Postavljanje nekih ličnih ciljeva koje je potrebno ispuniti - i premašiti - uveliko može učiniti da vežba izgleda brže.


4 Promenite stvari


Možda najveća prednost treninga na traci za trčanje je ogroman, gotovo neograničen broj mogućih vežbi. Iskoristite ovo. Raditi iste vežbe iz dana u dan biće veoma dosadno. Ne samo da je dosadno, već će i vaše telo „naučiti“ ove vežbe i nećete povećati svoju kondiciju onoliko brzo koliko biste mogli. Mešanjem vežbi poboljšaćete svoju kondiciju i ostati motivisani. Možete raditi bilo koju kombinaciju dugih, kratkih, brzih, sporih, brdskih i ravnih trčanja. Da biste zaista promenili tempo, pokušajte nešto neobično


Xplorer za Vas ima u ponudi Xplorer New York traku za trčanje. Ova pristupačna i lagana mašina može se lako sklopiti i odložiti ispod kreveta i pomerati u prostoru. Lako i sigurno vežbanje pružiće vam zadovoljstvo trčanja i vrhunske vežbe u vašem domu ili kancelariji.


Traka za trčanje Xplorer New York ima aplikaciju EQiSports pomoću koje možete pratiti napredak, kao i Bluetooth zvučnik. LCD računar koji se nalazi ispred gazista prati: brzinu, sagorevanje kalorija, udaljenost, vreme. 


Mozete je poručiti odmah klikom OVDE!

.