xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Istraživanje objavljeno u časopisu Medicine & Science in Sports & Exercise procenjuje da možete sagoreti u proseku 390 kalorija na e-biciklu. Studije su pokazale da korisnici e-bicikla imaju tendenciju da završe sa sličnim ukupnim nivoima fizičke aktivnosti kao vozači regularnog bicikla, jer u proseku putuju na duže udaljenosti.


Ako želite da postanete spremniji ili ste novi u vožnji bicikla, vožnja e-biciklom može podstaći da vozite redovnije i duže, tako da možete izgraditi svoju kondiciju dok gradite samopouzdanje na biciklu na isto vreme. Vožnja e-bicikla bi značila da možete uživati u svim fizičkim i mentalnim zdravstvenim prednostima vožnje bicikla, ostavljajući vam dosta energije za druge sportove i razonode.


Ovaj petonedeljni fitnes plan za početnike može vam pomoći da izgradite kondiciju potrebnu za ciklus od 90 minut:


Nedelja 1


Ponedeljak: Provedite 5 minuta upoznajući svoj bicikl, uključujući brzine, režime snage i kočnice. Kada vam bude udobno, idite na 20-minutnu vožnju poznatom i tihom rutom, kao što je vaš lokalni park

Utorak: Odmor

Sreda: Odlučite se za isti park ili lokaciju kao ranije, vežbajte rutu još nekoliko puta. Pokušajte da vozite u različitim režimima da biste stekli osećaj šta bicikl može da uradi i koliko truda možete da uložite.

Četvrtak: Odmor

Petak: Vaš izbor

Subota: Odmor

Nedelja: Vozite se 30 minuta i vidite koju udaljenost postižete.

 


Nedelja 2


Ponedeljak: Sada kada vam je ugodnije, možete odabrati malo izazovniju rutu koja vam omogućava da vežbate menjanje brzina.

Utorak: Odmor

Sreda: Dodajte izazov i izgradite vašu kondiciju. Izaberite dugačko brdo i provozajte se po njemu tri puta, okrećući se i spuštajući između svakog ponavljanja.

Četvrtak: Odmor

Petak: Vaš izbor

Subota: Odmor

Nedelja: Vozite se 45 minuta i vidite koju udaljenost postižete.

 


Nedelja 3


Ponedeljak: Na ruti na kojoj se osećate udobno, dodajte dodatnih 10 minuta svojoj vožnji.

Utorak: Odmor

Sreda: Nedeljni izazov – Izaberite brdsku rutu ili ciljajte na tri ponavljanja jednog dugačkog brda.

Četvrtak: Odmor

Petak: Vaš izbor

Subota: Odmor

Nedelja: Vozite se 60 minuta i vidite koju udaljenost postižete.

 


Nedelja 4


Ponedeljak: Na svojoj omiljenoj ruti, nastojte da vozite što je brže moguće i bezbedno. Dozvolite da vam se broj otkucaja srca poveća i brzina disanja poveća.

Utorak: Odmor

Sreda: Nedeljni izazov – Uhvatite se u koštac sa brdskom rutom ili ponavljanjem brda sa malo više intenziteta. Ciljajte da osetite da ste malo bez daha kada stignete do vrha.

Četvrtak: Odmor

Petak: Vaš izbor

Subota: Odmor

Nedelja: Vozite se 75 minuta i vidite koju udaljenost postižete.

 


Nedelja 5


Ponedeljak: Odaberite rutu od 30 minuta i pokušajte da je završite koristeći samo ekološki režim. Gurnite malo jače kako biste povećali brzinu disanja.

Utorak: Odmor

Sreda: Nedeljni izazov – Vozite se jedan sat brdskom rutom ili koristite brdska ponavljanja da ojačate penjanje.

Četvrtak: Odmor

Petak: Počnimo na vaših prvih 30 km. Ovo će biti teško, zato ne zaboravite da se krećete i pijete dovoljno vode

Subota: Odmor

Nedelja: Vozite se 90 minuta i vidite koju udaljenost postižete




Pogledajte našu ponudu kvalitetnih e-bicikala klikom OVDE.


Takođe pogledajte sjannu ponudu XPLORER fitness kardio sprava za vežbanje, izgubite višak kilograma i poboljšajte zdravlje.