xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Traka za trčanje je najpopularnija fitness sprava za kucni trening. Trake za trčanje su odličan izbor za one koji započinju svoje fitnes putovanje jer su veoma pogodne za početnike. Hodanje je dobro prilagođena vežba za većinu ljudi, bez obzira na njihov nivo kondicije. Kako se snaga i izdržljivost razvijaju, traka za trčanje se na kraju može koristiti za trčanje i/ili intervalni trening.


Evo nekoliko saveta osmišljenih da vas posavetuju kako da se prilagodite trčanju na traci za trčanje.


Pazite na svoje držanje


Pre nego što počnete, uverite se da su vam stopala u širini kukova, da su stopala usmerena napred, karlica u nivou i kičma ispravljena. Držite glavu gore i budite sigurni da se radujte tokom vežbanja. Česta greška je gledanje dole u ​​svoja stopala ili u monitor, ali to će uticati na vaše iskustvo trčanja. Na kraju, izbegavajte pogrbljenje i držite telo uspravno.


Imitirajte trčanje napolju


Samostalno trčanje na traci za trčanje ne oponaša u potpunosti trčanje napolju, zbog nedostatka otpora vetra. Da biste bolje replicirali spoljašnje trčanje, trebalo bi da trčite pod nagibom od 2%. Ovo bi pružilo slično iskustvo kao da ste naišli na otpor vetra i druge spoljne faktore.



Xplorer Magnetna traka za trčanje Blaze


Početak lagano


Kada prvi put trčite na traci za trčanje, trebalo bi da počnete umerenim tempom. Omogućite svom telu priliku da se navikne na trčanje u zatvorenom prostoru. Najbolje je da počnete sa lakim i kontrolisanim trčanjem kako biste omogućili vašem telu da se polako prilagodi novom okruženju.


Ostanite hidrirani


Još jedna razlika između trčanja na otvorenom i trčanja u zatvorenom prostoru je nedostatak hlađenja koji obezbeđuju vetar i vazduh. To će dovesti do toga da se više znojite kada ste u zatvorenom prostoru. Posledično, to može dovesti do povećanja vašeg otkucaja srca jer vaše telo troši više energije da se ohladi. Zbog toga, morate biti sigurni da pijete puno vode.


Pazite na svoje držanje ukoliko koristite postolje za telefon


Ako gledate emisiju ili film umesto da koristite postolje za telefon koji se nalazi na našim trakama za trčanje, vodite računa o tački držanja. Vaše telo ima tendenciju da prati vaše oči, pa pokušajte da zadržite ovaj nivo.


Dobro se zagrejte pre treninga


Može biti primamljivo da samo skočite na traku za trčanje i počnete da vežbate. Mada, važno je da se zagrejete pre nego što uđete u izazovni deo trčanja. Zagrevanje povećava broj otkucaja srca, šalje kiseonik u vaše mišiće i podiže njihovu temperaturu kako bi bili efikasniji. Počnite sa 5-minutnom šetnjom ili laganim trčanjem na traci za trčanje pre nego što ubrzate tempo ili povećate nagib.




Xplorer vam nudi kompletan asortiman kvalitetnih uređaja koje možete pogledati klikom OVDE!