xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Iako je vreme praznika ne znači da morate potpuno da napustite svoju posvećenost fitnesu, iako ćete možda morati da izvršite nekoliko prilagođavanja. Isprobajte ovih šest saveta koji će vam pomoći da ostanete u formi tokom praznika.


Krećite se što više


Ostati aktivan i kretati se biće ključno jer sagoreva kalorije. I dok su vežbe koje povećavaju broj otkucaja srca odlične, manje naporne aktivnosti su takođe dobre. Idite stepenicama, parkirajte dalje, prošetajte tržnim centrom i idite u kupovinu. Možete čak i da podesite podsetnik na telefonu da se krećete 10 minuta nakon svakog sata kada sedite.


Održavajte (skoro) normalnu rutinu


Ovo bi moglo biti jedino vreme koje ćete moći da provedete sa svojom porodicom i prijateljima, pa uživajte u tome. Ako inače vežbate pet dana u nedelji, vežbajte tri. Ako boravite u hotelu, proverite da li imaju fitnes centar. Najbolje vreme za vežbanje je popodne. To je kada vaša telesna temperatura, sinteza proteina i vreme reakcije dostižu vrhunac. Zato uživajte u praznicima, odspavajte malo i onda se pokrenite.


Budite realni


Shvatite da su praznici i da treba da uživate u njima. Ovo je vreme za porodicu i prijatelje. Nemojte biti previše strogi prema sebi kada je u pitanju jelo. Što više ograničavate svoju želju za hranom, više želite da jedete. Shvatite da je to samo jedna noć i uživajte, ali budite pametni. Jedite puno zdravih namirnica koje se serviraju i uživajte u manjim porcijama ne tako zdravih poslastica.


Pijte puno vode


Ne samo da voda podmazuje i omekšava vaše zglobove, već i održava vaš stomak punim.


Odredite prioritet spavanju


Spavanje igra veliku ulogu u fitnesu i mnogi ljudi ga ne dobijaju dovoljno. Za miran noćni san, uverite se da vam je krevet udoban, isključite svu elektroniku 1,5 do 2 sata pre spavanja, držite sobu tamnom i ograničite unos vode najmanje 45 minuta do sat vremena pre nego što odete u krevet. Pustite opuštajuću muziku ako imate problema da zaspite i ciljajte osam do devet sati noću.


Ograničite vreme na telefonu i pred televizorom


Sada je vreme da provedete sa porodicom i prijateljima. Pokušajte da izađete iz kuće ili hotela i udaljite se od telefona i televizora. Ako se, uprkos svim naporima, izmerite početkom januara i ugojili ste nekoliko kilograma, nemojte se opterećivati. Jednostavno se vratite svojoj rutini vežbanja, vratite se na normalnu ishranu i zadržite pozitivan stav. I zapamtite koliko ste se zabavili tokom praznične sezone!




Ostanite u formi i vežbajte u udobnosti svog doma! 


Pogledajte super cene naših OUTLET proizvoda klikom OVDE!