xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Stabilan, siguran, sa stilom. Ukratko - glavna faca trenutno među električnim trotinetima je Cherokee! Veliki točkovi od 8,5 inča čine vožnju vrlo prijatnom, a zadnje disk kočnice sigurnom. Tehničke specifikacije prate dobro dizajnersko rešenje pa tako jednim punjenjem baterije od 7.5 AH, 36V možete preći do 30km. Postoje tri stepena podešavanja brzine tako da je moguće prilagoditi maksimalnu brzinu uslovima vožnje.


Pored toga, kao i svi e-trotineti iz Xplorer ponude, Cherokee je sklopiv, tako da ga možete lako poneti sa sobom u školu, kancelariju, na druženje ili kad krenete kući iz grada. Ako želite samo na kratko da ga parkirate, možete i to uz nogar koji vam isto to omogućava.


Bitno je napomenuti da Xplorer Cherokee poseduje honeycomb gume koje imaju dug životni vek, radeći poput pneumatske gume, ali bez rizika od bušenja i oštećenja od udara. Pored toga, jedinstveni prenos energije koji pruža honeycomb guma, smanjuje odskok i promoviše odličnu stabilnost.


Mere bezbednosti


U protekle 3 godine električni trotineti (e-skuteri) stekli su značajno uporište na tržištu i sada se mogu naći u preko 100 većih gradova širom sveta. Ovo je glavni primer pomeranja trenda prema ljudima koji žele pogodna, zajednička i održiva vozila. U isto vreme, postoje znakovi pitanja o sigurnosti e-trotineta. Kako proizvođači mogu osigurati da su proizvodi koje isporučuju bezbedni?


Rastuća popularnost e-trotineta popraćena je porastom broja novinskih naslova koji izveštavaju o nesrećama koje uključuju njihovu upotrebu. Mere bezbednosti nisu uvek išle u korak sa potražnjom i tehnološkim napretkom. Da bi se tome suprotstavili, kreiraju se propisi i smernice kako bi se zaštitilo ljude. Ključna komponenta e-trotineta, a ona koja često može biti izvor problema, je baterija. Zabrinutost zbog sigurnosti litijum-jonskih baterija dobro je dokumentovana. Međutim, rizici povezani sa njihovom upotrebom mogu se umanjiti ako se proizvodi testiraju i sertifikuju u skladu sa ispravnim standardima.


Da li je e-trotinet Cherokee bezbedan?


Odgovor je DA!


Xplorer Cherokee poseduje UL 2272 sertifikat - Standard za električne sisteme za lične uređaje za e-mobilnost - napisan je posebno za električne sisteme u ličnim uređajima za e-mobilnost, uključujući električne trotinete i hoverboarde. Sadrži odredbe koje osiguravaju da baterija može bezbedno da radi na različitim temperaturama, kao i mogućnost punjenja. Korišćenjem ovog testa, u kombinaciji sa UN 38.3 testom litijum-jonskog transporta, stvara se mnogo sigurniji proizvod.


Laički rečeno, UL2272 je američka sertifikacija dodeljena uređajima za električnu mobilnost koji su zadovoljili standarde sveobuhvatnog sistema sigurnosnih testova. Parametri ispitivanja uključuju i električne i mehaničke komponente, kao i ekološke aspekte za procenu električne sigurnosti. Da bi se dalje objasnilo, procena uzima u obzir koliko su uređaji otporni na udar, ekstremne temperature, izloženost vodi i drugim faktorima. Pod ovim uslovima, znakovi kratkog spoja i neravnoteže punjenja ukazivali bi na mogućnost požara i stoga se smatraju manje idealnim u nivou električne sigurnosti.



Da li treba da kupim e-trotinet?


Svakako da. E-skuter je jedan od elemenata mikro-mobilnosti. Kako se gradovi suočavaju sa brzim rastom stanovništva, veliki broj ljudi poseduje automobile i žure na različite destinacije, saobraćajne gužve su neizbežne. Mnogi gradovi veruju da mikro-mobilnost može biti rešenje za njihov problem, jer nije moguće osloboditi više zemljišta za puteve i parking mesta.


Xplorer vam pruža zagarantovanu kupovinu kako bi bili sigurni da će vaš e-trotinet biti bezbedan I dugotrajan s obzirom da firma posluje širom Evrope gde se zahtevaju odredjeni sertifikati koji to garantuju.