xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Redovni ste I posvećeni svojoj rutini vežbanja, ali odjednom imate temperaturu ili druge tegobe. Šta treba da radite? Da li bi trebalo da preskočite vežbe na traci za trčanje ili vas redovni trening i zamenite ga popodnevnim snom?


Preznojiti se ili se odmoriti i oporaviti?


Iako mnogi kažu da je „u redu“ vežbati sa prehladom ili glavoboljom, odgovor zavisi od toga šta vas muči i kako se osećate. Ako vežbate sa groznicom, na kraju ćete imati povišenu unutrašnju telesnu temperaturu koja je opasna i može vas učiniti bolesnijim.


Slušajte svoje telo


Ako su vaši simptomi blagi poput šmrcanja, suvog kašlja ili imate samo bol u stomaku, možete pokušati da nastavite sa svakodnevnim vežbanjem. Počnite da slušate svoje telo i iskoristite svoje najbolje sposobnosti i znanje, na osnovu težine simptoma da biste odlučili o svojoj rutini.


Ako patite od ozbiljnih simptoma kao što su mučnina, dijareja, povraćanje, izbegavajte teretanu i bilo kakve teške vežbe. Ako osećate želju i potrebu da vežbate, odlučite se za aktivnost od koje se nećete osećati bolesnije. Sesija joge vam može pomoći da se opustite, ali traka za trčanje može da vam izazove mučninu. Pridržavajte se jednostavnog pravila: Radite samo ono što možete i ne radite ono što ne možete. Ako ne želite da vežbate zbog svog zdravlja, sasvim je u redu i nemojte biti previše strogi prema sebi.



Sjajne cene Xplorer fitness opreme!

Pogledajte sjajnu ponudu Xplorer fitnes sprava kod maxi.rs po super sniženim cenama klikom OVDE!




Promenite svoj trening


Vežbe niskog intenziteta kao što su hodanje, joga, plivanje, itd. su neki sjajni načini za vežbanje bez iscrpljivanja ili istrošenosti. Poznato je da treninzi visokog intenziteta poput odlaska u teretanu, vežbe snage, sportskih aktivnosti i vežbanja na ekstremnim temperaturama hladnog i vrućeg guraju vaše telo do krajnjih granica. Ovo može prouzrokovati više štete nego koristi. Fokusirajte se na kraće vežbe sa malim uticajem ne duže od 30 minuta.


Budite strpljivi


Neke bolesti se leče duže od drugih stanja. Za najbolji rezultat i kako biste izbegli narušavanje rutine, sačekajte da se potpuno oporavite i ponovo počnite da vežbate kada budete potpuno dobro. Počnite polako i radite kraće vežbe, dajući sebi dovoljno vremena da se vratite u normalu.