xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Kardio je neophodan kada je u pitanju fitnes, posebno kada je fokus na gubitak težine. Ali ono što mnogi ne shvataju je da ekstremni kardio može biti štetan.


Teško gubite masnoću


Kardio je jedan od najboljih oblika vežbanja za gubljenje prekomerne masti i ljudi izgleda da preterano kompenzuju tu ideju, misleći da je više kardio treninga jednako većem gubitku težine. Kada preterujete sa kardio treningom, to znači da svom telu šaljete snažan signal da počne da skladišti masti umesto da ih sagoreva. To se dešava zato što kada radite kardio, vaše telo reaguje na stres potiskivanjem veoma važnog hormona koji proizvodi štitna žlezda za sagorevanje masti, ali kada se ovaj hormon, nazvan T3, dodatno potisne, vaše telo umesto toga počinje da skladišti masti. Zbog toga prekomerni kardio trening može dovesti do smanjenja mišićne mase zbog smanjene brzine metabolizma.


Nema formiranja mišića


Kada je ste na fitnes putu, tonirani mišići su ono što vašem telu daje određenu definiciju. Upravo ovaj odnos masti i mišićnog tkiva čini sastav vašeg tela koji na kraju definiše kako vaše telo izgleda. Bez adekvatnih mišića, osoba ima tendenciju da izgleda mršavo, ali ne i zategnuto, tako da je mudro biranje kardio vremena važno ako želite da izgledate zategnuto i mišićavo.


Uvek vas bole mišići


Da li su vaši mišići uvek pod stresom? Bol je način na koji vam telo govori da ste prešli njegov prag bola i da treba da prestanete. Vežbanje preko bolova da biste postigli bolje rezultate može samo naštetiti vašem telu. Ako ste suočeni sa hronično bolnim zglobovima i bolom u mišićima, to je način vašeg tela da vam kaže da na neko vreme smanjite teške vežbe.



Sjajne cene Xplorer fitness opreme!

Pogledajte sjajnu ponudu Xplorer fitnes sprava kod maxi.rs po super sniženim cenama klikom OVDE!



Koja je granica kardio treninga?


Odgovor bi mogao biti „svesno trenirajte“ (imajte na umu vremensko ograničenje, radite dovoljno pre-kardio i post-kardio svakog dana funkcionalnog ili treninga sa tegovima), ali ako imate većinu ili sve ove gore probleme, razmislite o promeni vaše rutine vežbanja na liniji funkcionalnog ili treninga sa tegovima. Odabirom vežbi koje jačaju vašu ravnotežu ne samo da ćete poboljšati vaše držanje, već i vaše jezgro, eliminišući mogućnost povreda. Zapamtite, bez jakog jezgra, stavljate se tamo da biste se brže povredili. Kombinovanje kardio treninga sa treningom snage takođe vam može pomoći da postignete savršenu težinu i vitko telo koje je održivo na dugi rok. Očekuju se brži rezultati kada uravnotežite dve vrste vežbi zajedno.


Kardio cilj je ključan


Postavite određene ciljeve koji će vam pomoći da se vratite sa jačim telom. Postavljanjem ovih ciljeva možete postepeno da nadograđujete, a zatim naterate sebe da budete malo bolji svakog dana. Dodavanje raznih vežbi vašoj rutini može pomoći u podršci vašim zglobovima, što smanjuje verovatnoću da ćete patiti od hronične boli ili umora. Dakle, sada znate kada da usporite kardio trening i brzo promenite rutinu vežbanja. I pogodite šta? Takođe će smanjiti monotoniju!