xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Konzumiranje previše previse alkohola može sabotirati rast mišića. Ako ste tip osobe koja uživa u vežbanju, a zatim popijete nekoliko pića da se opustite kada završite, možda biste želeli da pažljivo pročitate ovaj članak, jer ćete uskoro saznati zašto možda ne dobijate rezultate koje želite.


Da li ste znali da je alkohol jedan od najvećih akumulatora masti? Redovno konzumiran, alkohol ubija dobre bakterije u našim crevima koje se koriste za razgradnju hrane.


Kada pijete, varenje se prilično zaustavlja. Ovo izaziva stalni pritisak u stomaku, nadimanje, vrtoglavicu i osećaj sitosti, čak i ako su obroci koje jedete mali. Hrana koju smo jeli u prethodnim obrocima i dalje je tu, zaglavljena u stomaku, ne pomera se, nije razgrađena. I odatle postaje sve gore.


Uticaj na jetru


Glavni organ koji takođe utiče na alkohol je jetra. Da li ste znali da jetra obavlja preko 400 funkcija? Nekoliko tih glavnih funkcija je prerada masti i proteina iz probavljene hrane i sagorevanje masti. Još jedna važna funkcija koju jetra obavlja je skladištenje glikogena, hemikalije napravljene od šećera. Tokom varenja, jetra razgrađuje šećer u glukozu, koja se zatim oslobađa u krvotok, a zatim isporučuje našim mišićima za energiju. Vaša jetra je veoma važna... zato je održavajte čistom!


Odloženi oporavak


Alkohol smanjuje sposobnost tela da se oporavi. Normalno, telo automatski oslobađa bela krvna zrnca na mesto povrede kako bi vam pomoglo da se izlečite. Ali kod konzumiranja alkohola istraživanja pokazuju da se prirodna, nevoljna sposobnost tela da kaže belim krvnim zrncima da su potrebna na mestu povrede drastično smanjena, a izgradnja i popravka mišića znatno se usporila.



Svaki put kada vežbate, rušite mišićno tkivo u nadi da ćete ga brzo popraviti. Alkohol ometa ovaj razvoj,. Možda ćete se izvući dok ste mladi, ali na kraju će vas sustići deset puta!


Dehidracija


Poslednja važna tačka koju ovde treba pokriti je dehidracija.


Konzumiranje alkohola vas dehidrira. Ovo je važno, jer dehidracija utiče na sve u vašem telu; od vašeg raspoloženja do sposobnosti vašeg uma da obrađuje informacije i sećanja. Pored toga, istraživanja su pokazala da dehidracija trenutno oštećuje vaš mozak, čak ga i smanjuje. 


Ako ne dobijate dovoljno tečnosti, ne nosite ni vitamine i minerale rastvorljive u vodi kroz svoj sistem. Ozbiljna dehidracija takođe oduzima vašu motivaciju, energiju i izdržljivost.


Održavajte zdravu jetru i probavni sistem i vaše telo će raditi optimalno. Kada prestanete da pijete, sve se oseća i izgleda bolje, a vaše telo brže i lakše reaguje na sve vaše treninge i vežbe. Naravno, izbor o tome šta ćete raditi sa svojim telom uvek je na vama.




Xplorer vam nudi Xiaomi bicikl za vežbanje koji omogućava uživanje u nežnim vežbama ili vežbama u stilu spinovanja iz udobnosti svog doma. Xiaomi Yesoul S3 bicikl savršen je dodatak kućnoj teretani i korisnicima može pružiti praktičan kardio trening. Ovaj sobni bicikl pogodan je za unutrašnju upotrebu i odlikuje se pogonom kaišem, magnetnim sistemom i pametnom tehnologijom. Ako ste zainteresovani za biciklizam kod kuće, ne tražite dalje!


Kliknite za više detalja OVDE!