xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Električni bicikli prilično su identični uobičajenim biciklima, osim što imaju elektromotor I bateriju, i malu kontrolnu jedinicu za promenu nivoa podrške koji motor pruža (level asistencije).


Svakako morate pedalirati da bi se motor pokrenuo, ali možete odabrati koliko snage želite da uložite podešavanjem nivoa asistencije.


Brzina električnih bicikala po zakonu je ograničena na 25 km/h. Možete ići brže od ovoga, ali samo pedaliranjem. Motor vam ne može pomoći preko ove brzine.


Električni bicikl mogao bi biti savršeno prevozno sredstvo do posla ili da se vratite u trening nakon povrede ili nakon duge pauze.


Električni bicikli su skupi, ali ako vas kupovina vrati na otvoren put i izgradite nivo vežbanja, vredelo bi uložiti u njega. Glavna prednost je u tome što možete odabrati nivo napora koji ulažete i birati pomoć kada vam je potrebna. Dakle, ako je vaš posao toliko udaljen da bi vas put iscrpeo I oznojio, e-bicikl može malo olakšati napore.


Međutim, e-bicikli su obično teški, obično teže 10kg više od običnog bicikla što može otežati transport kada ih ne vozite.


Ako niste sigurni u električne bicikle, isplati se isprobati ih pre nego što kupite kako biste ih osetili. Iznajmljivanje jednog može biti dobar način za probnu vožnju. 


Nekima se ideja električnog bicikla naprosto čini pogrešna - u čemu je uopšte smisao vožnje biciklom ako motor uradi pola posla?


Naravno, vaše telo neće ulagati napore na električnom biciklu kao na uobičajenom biciklu, ali to je ipak odličan oblik vežbanja. Još uvijek možete raditi na kondiciji i gubiti kilograme vožnjom električnog bicikla, a podešavanje asistencije možete koristiti samo kod najvećih napora.


POGLEDAJTE PONUDU XPLORER ELEKTRIČNIH BICIKALA PO SJAJNIM CENAMA, KLIKOM NA IME NEKOG OD NAŠIH PARTNERA: