xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Oni koji ulažu u električni trotinet obično to čine jer žele da putuju bez napora ili da se kreću brže nego što bi kroz saobraćajnu gužvu. Ali ako ste zaboravili da napunite bateriju pre nego što krenete na vožnju, ili ste pretrpeli probušenu gumu, možda će doći vreme kada će biti potrebno guranje vašeg e-trotineta.


Pošto električni trotineti nisu dizajnirani za ručnu upotrebu, videćete da ih nije najlakše gurati ili voziti bez motora.


Neki od glavnih razloga za ovo uključuju:


Težina: Električni trotinet može težiti od 12 kg do 55 kg.


Veliki točkovi: Većina širina guma je oko 8-11”, što je široka površina koja može da omogući mnogo trenja kada nije u režimu uz pomoć snage.


Visoka, široka paluba: Električni trotineti nisu dizajnirani da prihvate ručne vozače i imaju više, šire palube od tradicionalnih trotineta.


Električni motor i kočenje: točkovi vašeg e-trotrineta su povezani sa motorom, a mnogi trotineti imaju ugrađene kočione sisteme koji se mogu automatski uključiti kada se trotinet isključi. Obe ove činjenice znače da postoji prirodan otpor, a e-trotinet se neće slobodno kotrljati na isti način kao što će se trotinet.



Sjajnu cenu Xplorer S6 e-trotineta kod našeng partnera PLANET BIKE možete pogledati klikom OVDE!




KADA GURATI ELEKTRIČNI TROTINET


Neki proizvođači savetuju da ne treba da se vozite njihovim električnim trotinetom kao sa običnim trotinetom ako želite da mu produžite život što je duže moguće. To ne znači da ne možete gurati ili ručno voziti. U stvari, možda postoje slučajevi u kojima ćete možda morati da ga gurate, kao što su:


  • Ako se baterija isprazni
  • Ako vam pukne guma
  • Ako imate elektronski kvar
  • Ako vaše kočnice ne rade kako treba
  • Ako izgubite kacigu/zaštitnu opremu
  • Ako se ne osećate dobro / doživite nesreću

Naravno, neke od gore navedenih stvari se mogu izbeći. Provera priručnika vašeg specifičnog brenda trotineta da biste saznali koliko daleko može da putuje i planiranje vaše rute oko toga će osigurati da vas ne uhvati prazna baterija. Ali drugi navedeni razlozi su nepredviđeni problemi koji vam možda neće ostaviti drugog izbora osim da gurate trotinet.