xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Sigurno je da ako ste uložili u e-trotinet, poslednja stvar koju želite je da bude ukraden. Kako raste popularnost ove ekološki prihvatljive i prijatne metode transporta, nažalost raste i opasnost od krađe.


Sve je ovo veoma sumorno, ali baš kao i kod bicikla ili e-bicikla, postoje neki jednostavni načini da osigurate da vaš trotinet ne postane meta lopova.


NAJBOLJE BRAVE ZA ELEKTRIČNE TROTINETE


LANAC BRAVE


Ova vrsta brave se sastoji od mnoštva međusobno povezanih čeličnih prstenova visokih performansi, koji zajedno čine jedan dugačak lanac. Metalni lanac za teške uslove rada je obično obložen plastikom ili gumom, što sprečava abraziju metala na metal koja bi mogla oštetiti boju na vašem trotinetu.


Ove međusobno povezane lančane brave mogu biti teške, ali težina je u korelaciji sa čvrstoćom. Što su lanci deblji, kradljivcu je teže da se probije rezačima vijaka ili rezačima žice. Iako se težina brava za lanac može smatrati malom prevarom, definitivna prednost je to što dizajn karike lanca znači da su one zaista fleksibilne i da se mogu omotati i zamotati oko bilo čega, što vam daje dobru fleksibilnost kada je u pitanju gde možete i ne možete zaključati svoj električni trotinet.


U BRAVE


Za razliku od lančanih brava, U brave su relativno lagane. Ime su dobili po svom obliku: sama brava je krutog, čvrstog U-oblika. Ove brave se mogu pričvrstiti ili zamotati oko vašeg trotineta i za čvrsti nepokretni predmet na koji želite da ga zaključate. U zavisnosti od veličine U brave koju dobijete, možda ćete se suočiti sa nekim ograničenjima na šta možete da zaključate svoj e-trotinet. Na primer, manje U brave bi se borile da stanu oko stuba lampe. S tim u vezi, ove brave su odlično sredstvo odvraćanja i lopovima je veoma teško da ih ometaju.



BRAVE SA SISTEMOM ZA OTISAK PRSTA


Najsavremenije brave za otiske prstiju, kao što je Dualtron brava za otisak prsta, su visokotehnološka opcija za bezbednost vašeg trotineta. Ove pametne brave visoke sigurnosti koriste tehnologiju otiska prsta koja omogućava samo vlasniku da otključa trotinet. Očigledna prednost ovog tipa brave je u tome što je izuzetno diskretna i mala, što je veliki bonus ako ste u pokretu i ne želite da nosite veliku, tešku bravu po ceo dan!


KAKO ZAKLJUČATI SVOJ ELEKTRIČNI TROTINET


Nije važna samo brava električnog trotineta koju odaberete, već i način na koji ćete ga zaključati. Dok prisutna brava odvraća, pametan lopov će moći brzo da primeti da li se brava lako infiltrira.


Kada zaključavate svoj e-trotinet, trebalo bi da:


  • Zaključajte trotinet na nepokretni predmet - lopovi će sa zadovoljstvom uzeti sve za šta je vaš trotinet zaključan ako to znači da će moći da dođu do vašeg trotineta.
  • Pričvrstite bravu na siguran deo trotineta - upravljač i točkovi trotineta se mogu lako ukloniti.
  • Zaključajte svoj lanac što je kraće moguće - ako koristite bravu za lanac, obavezno je omotajte oko trotineta što je moguće čvršće. Svaka labavost pruža prostor za izvijanje što olakšava sečenje brave.
  • Zaključajte svoj trotinet na najbezbednije moguće mesto - bilo da je pod uličnim svetlom, u prostoru prodavnice bicikala, u blizini otvora prodavnice sa CCTV-om ili na prometnoj ulici gde ima mnogo svedoka.
  • Ako možete, koristite više brava. Imati više brava sa kojima se treba boriti zaista će ići daleko u odvraćanju oportunističkih lopova.

GPS


Čak i ako zaključate svoj e-trotinet, ako je neko dovoljno odlučan da ga ukrade, postoji rizik da samo zaključavanje možda neće biti dovoljno. Ovo se može činiti veoma visokotehnološkim za bezbednost trotineta, ali mi smo ipak u 21. veku, a GPS tragači za vaš električni trotinet su sada široko dostupni.


Postoji širok spektar GPS uređaja za praćenje dizajniranih posebno za električne trotinete. Mogu se sinhronizovati sa vašim telefonom i reći vam tačnu lokaciju vašeg trotineta.



Sjajnu cenu Xplorer S6 e-trotineta možete pogledati klikom OVDE!