xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Želite da smršate ili samo jednostavno da poboljšate zdravlje ?
Vežbanje kod kuće može biti monotono i dosadno ali uz sobni bicikl i omiljeni tv program, film, seriju i slično, ne mora biti tako.


Razna iskustva i istraživanja pokazala su da korišćenje sobnih bicikala ima mnoštvo benefita.
Pored toga dobra stvar je to što ne zauzimaju puno mesta jer su I predvidjeni za kućnu upotrebu.
U nastavku ukazujemo na ključne faktore korišćenja sobnih bicikala kao i nekoliko dodatnih informacija…


-Poboljšana memorija i funkcionisanje mozga
-Gubitak masnoće i telesne težine
-Niži krvni pritisak
-Bolji san
-Poboljšanje nivoa šećera u krvi
-Jači imuni sistem
-Bolje raspoloženje
-Niži nivo stresa
-Više energije


Poboljšava zravlje srca


Vožnja sobne bicikle uz umereni napor u trajanju od samo 150 minuta nedeljno pomaže vašem srcu da ostane zdravo I jako. Vremenom ćete biti u mogućnosti da podignete intenzitet vežbanja pa će biti dovoljno samo 75 minuta nedeljno za isti cilj.


Snižava krvni pritisak i holesterol


Pedaliranje na sobnoj bicikli pomaže u smanjenju visokog krvnog pritiska i nezdravog nivoa holesterola. Niži krvni pritisak i nivo holesterola smanjuju šanse za moždani i srčani udar.


Sagorevanje kalorija


Kalorije koje sagorevate tokom vožnje zavise od toga koliko naporno i koliko dugo vozite sobni bicikl. Nakon 45-minutnog ciklusa vožnje sobne bicikle malo jačim tempom, telo nastavlja da sagoreva mnogo više kalorija nego što je uobičajeno narednih 14 sati, prema istraživanju objavljenom u Medicini i nauci u sportu i vežbanju. Uz malo truda, kroz mesec dana možete imati odlične rezultate. Ako želite obratite nam se za besplatan plan ishrane I treninga za početnike.



Očuvanje I poboljšanje zglobova


Vaši zglobovi će biti zahvalni jer nemate dodir sa podlogom kao na primer kod trčanja I sličnih aktivnosti pa samim tim nema ni pritiska niti oštećenja zglobova pri korišćenju. Kada pedalirate, zglobovi se rotiraju, poboljšavajući opseg pokreta i ojačavanje.


Podiže raspoloženje


Osećate da ste pod stresom ili potišteno? Korišćenje sobne bicikle tokom 20-minutne vožnje tempom koji vam odgovara poboljšaće vam raspoloženje, dokazano na studiji u Psihologiji, zdravlju i medicini. Dok se znojite I sagorevate kalorije stimulišete hormone sreće I smanjujete nivo stresa.


Zaključak


Korišćenje sobne bicikle može vam pomoći da ostvarite svoje ciljeve u vezi sa poboljšanjem opšteg zdravlja ili fitnes ciljom jer nije bitno da li je napolju kiša, sunce, sneg…
Pored mnogih kardiovaskularnih prednosti, stacionarni bicikl vam može pomoći da povećate snagu mišića, izgubite težinu i sagorite telesnu masnoću bez ikakvog pritiska na zglobove.


Pogledajte XPLORER sobne bicikle, izgubite višak kilograma I poboljšajte zdravlje.