xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Dečiji bicikli su drugačije veličine od bicikala za odrasle (po veličini točkova, a ne po veličini rama). Takođe, čak i kada govorimo o biciklu sa točkovima određene veličine, visina stajanja i visine sedišta među proizvođačima mogu se drastično razlikovati.


Evo par saveta koji će vam pomoći da prvi put dobijete bicikl prave veličine:


Koja je veličina točkova potrebna vašem detetu?


Dečiji bicikli delimo po prečniku njihovih točkova. Najmanji bicikli sa pedalom počinju sa točkovima od 12 inča, dok veći bicikli idu sve do točkova od 24 inča. Kada je vaše dete spremno za vožnju od 26 inča, ono je uglavnom spremno za vožnju odrasle veličine.


Najbolji način da odaberete veličinu je da odredite koje veličine točkova mu VEROVATNO trebaju. Kažemo verovatno zato što to zasnivamo na uzrastu za decu prosečne visine.


Ako je vaše dete niže ili super visoko, možda će mu trebati manji ili veći bicikl. To ćete najbolje odrediti prema tabeli veličina ispod.


Tabela veličina dečijeg bicikla


Koristite ovu tabelu da biste dobili opštu predstavu o tome koja veličina bicikla je potrebna vašem detetu.

Neka vaše dete stoji uza zid, bez cipela i sa stopalima malo manje od dužine ramena. Koristite metar od zemlje do vrha detetove glave. Zapišite rezultat.


 


Šta učiniti kada je vaše dete između veličina


Prilično je lako odabrati bicikl kada vaše dete stane na donji kraj preporučene visine za bicikl. Teže je kada je vaše dete na gornjem kraju preporučene visine za bicikl. Kada se to dogodiroditelji su zabrinuti da bicikl neće dugo trajati i da će ga njihovo dete brzo prerasti. Ovo je opravdana zabrinutost.


Ako je vaše dete prilično blizu bicikla sledeće veličine, generalno je bolje da idu na veću veličinu. Ovo je posebno tačno ako vaše dete već zna kako da pedalira i samouveren je vozač.


Ako vaše dete nije vešto na biciklu, razmislite o tome da ostanete na biciklu manje veličine, čak i ako će ga uskoro prerasti.




Xplorer u ponudi ima veliki izbor dečijih bicikala za različite uzraste sa motivima omiljenih crtanih likova!


Pogledajte klikom OVDE!