xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Svaki dizač zna da dizanje tegova ima mnogo prednosti, ali svilenkasto meke ruke nisu jedna od njih. Plikovi, žuljevi i suve ruke su uobičajeni problemi koji se mogu činiti neizbežnim.


Svi preduzimamo odgovarajuće mere predostrožnosti, intenzivno peremo ruke i mažemo se sredstvima za dezinfekciju ruku. Bez obzira da li su vam ruke grube od podizanja ili prekomerne upotrebe sredstava za dezinfekciju ruku, to ne znači da morate da živite sa rukama na kojima je koža razorena.


Preduzmite ove korake da bi vaše ruke bile mekane bez obzira na njihovo stanje:


Suva koža


Trčanje po hladnom vremenu ili drugi oblici kardio treninga na otvorenom mogu dovesti do bolnih, suvih, ispucalih ruku. Ali izloženost vremenskim uslovima nije jedini okidač.


Vaše ruke mogu biti suve od ekcema ili alergijskog kontaktnog dermatitisa (alergija na metale ili plastiku). Kortizonska krema bez recepta ili hidrokortizon na recept mogu pomoći u lečenju alergija i ekcema. Ako su suve ruke i dalje problem, nanesite veliku količinu vazelina na ruke i nosite pamučne rukavice za spavanje.


Da biste sprečili da se vaša koža isuši, koristite blago sredstvo za čišćenje za pranje ruku i hidratizujte ih  odmah nakon pranja proizvodom na bazi petrolatuma bez mirisa.


Žuljevi


Iako žuljevi nisu estetski prijatni, oni služe važnoj svrsi, posebno nekome ko naporno trenira u teretani. Formiranje žuljeva je način na koji se naša koža štiti. Koža zadebljava i formira žuljeve kao odgovor na ponavljajuće traume, trenje i/ili pritisak.


Da biste sprečili nastajanje žuljeva, pokušajte ravnomernije da rasporedite težinu koju podižete rukama. Zaštitne masti sa petrolatumom ili dimetikonom mogu pomoći u sprečavanju pojave žuljeva izazvanih trenjem. Da biste sprečili klizave ruke, koristite mast samo na mestima pritiska. Ako zaista želite da vaše ruke budu bez žuljeva, razmislite o nošenju rukavica za podizanje ili držača, koji pomažu u preraspodeli težine i sprečavaju pojavu žuljeva i plikova izazvanih pritiskom.


Plikovi


Kada se formiraju plikovi, mnogi dizači slede neku od varijacija metode „zalepite i progurajte“. Ali u zavisnosti od obima plikova, ovo može učiniti zahvaćeno područje još sklonijim razvoju kalusa.


Ako koža puca, pokušajte svakodnevno da operete to područje blagim sredstvom za čišćenje i nanesete blagu mast i zavoj. I razmislite o unakrsnom treningu nekoliko dana.


Zaštita od sunca


Vaši dlanovi nisu jedini deo vaših ruku koji mogu izgledati istrošeno od vaših treninga, posebno ako treninge obavljate na otvorenom. Zadnje strane vaših ruku sklone su opekotinama od sunca i suvoći, tako da je neophodna zaštita tokom cele godine.


 Obavezno redovno nanosite kremu za sunčanje na svoje ruke, kako biste sprečili dugoročne neželjene efekte. Zaštitite nadlanice od sunca. Vremenom, sunce može prouzrokovati da se koža istanji i postane podložnija podlivima i povredama.




Xplorer vam nudi Xiaomi bicikl za vežbanje koji omogućava uživanje u nežnim vežbama ili vežbama u stilu spinovanja iz udobnosti svog doma. Xiaomi Yesoul S3 bicikl savršen je dodatak kućnoj teretani i korisnicima može pružiti praktičan kardio trening. Ovaj sobni bicikl pogodan je za unutrašnju upotrebu i odlikuje se pogonom kaišem, magnetnim sistemom i pametnom tehnologijom. Ako ste zainteresovani za biciklizam kod kuće, ne tražite dalje!


Kliknite za više detalja OVDE!