xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Sa mračnijim, hladnijim večerima, ideja o trčanju na otvorenom možda počinje da izgleda manje privlačno. Umesto toga, mnogi od nas se okreću vežbanju kod kuće. Međutim, sa sigurnošću se može reći da trčanje na traci za trčanje ponekad može biti prilično dosadno - posebno ako idete na veće udaljenosti.


Evo kako da vaše treninge na traci za trčanje učinite manje dosadnim i zabavnijim tokom zimskih meseci...


Počnite sa kratkotrajnim ciljem


Većini ljudi bi ideja da provedu ceo sat na traci za trčanje bila previše. Dakle, počnite sa trajanjem od samo 5 minuta i vidite kako ćete ići. Ako se osećate dobro, češće ćete se osećati motivisanim da nastavite! Veza između pokreta i našeg uma je moćnija nego što mislite.


Uključite zvuk


Ništa nije gore od slušanja beskrajnog zvuka sopstvenih koraka tokom intenzivnog treninga. Slušanje nekog drugog može vam odvratiti pažnju od intenziteta samog treninga. Sastavite svoju plejlistu, slušajte podkast ili slušajte vodič za vežbanje. Dodatna motivacija je uvek poželjna!




Pogledajte XPLORER kućne kardio fitnes sprave, izgubite višak kilograma i poboljšajte zdravlje.
Možete poručiti klikom OVDE ili pozivom na 060 4777 393





Promenite tempo i nagib


Ako se vaša trenutna rutina vežbanja na traci za trčanje sastoji od postavljanja tajmera i trčanja što je brže moguće, mogli biste da propustite razne pogodnosti fitnesa – dok takođe činite vaš trening daleko manje angažovanim.


Jaclin Murphi, šef fiziologije vežbi u Upvell Health Collective-u, kaže da ne samo da će promena tempa i nivoa nagiba pomoći da se održi interesovanje i raznolikost, iz fiziološke perspektive, uključujući intervalne sesije na traci za trčanje, pomaže da se poveća aerobni i anaerobni kapacitet, poveća upijanje kiseonika i dugotrajno povećanje kapaciteta izdržljivosti. Prednosti za fizičko zdravlje intervalnih sesija na traci za trčanje su superiorne!


Korisnici takođe mogu otkriti da njihov nivo kondicije stagnira ako samo trče istim tempom ili stalno trče, uključivanje intervalnog treninga može pomoći da se poveća nivo kondicije i poveća efikasnost trčanja u mnogo kraćem vremenskom periodu.


Ubacite brzu šetnju


Može biti primamljivo da uvek „prođete kroz snagu“ i nikada ne smanjite tempo ili nagib kada trčite na traci za trčanje – ali slušanje svog tela može dugoročno da transformiše vašu motivaciju za fitnes.


Ako vam telo govori da morate da ga usporite, uradite to. Zatim polako nadogradite tempo koji vam odgovara kada budete spremni. Uključivanje intervalnih sesija takođe može smanjiti rizik od povreda promenom ukupnog opterećenja na telu.


Podsetite se kako ćete se posle toga osećati neverovatno


“Ranner's high” je realna stvar. Postoje veoma stvarne i dobro poznate prednosti za mentalno zdravlje intervalnog treninga, uključujući oslobađanje endorfina. Endorfini posebno povećavaju osećaj blagostanja, sreće i blagostanja i smanjuju ili prigušuju signale bola u telu.




Pogledajte XPLORER kućne kardio fitnes sprave, izgubite višak kilograma i poboljšajte zdravlje.
Možete poručiti klikom OVDE ili pozivom na 060 4777 393.