xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Kada je kupovina električnog trotineta u pitanju, za većinu njegova maksimalna nosivost nije prva briga. Na kraju krajeva, zašto biste se opterećivali ako vaš e-trotinet može da vas preveze u okvirima svojih granica? Ali, ima li tu još nečega?


Naravno, teži vozači će imati koristi od trotineta sa većim kapacitetom nosivosti, ali veća nosivost nije važna samo težim vozačima; od ove potcenjene karakteristike svako može da ima korist. Evo i kako!


  • Veća fleksibilnost/upotrebljivost

Čak i kada vaša težina nije problem za skuter, vaš prtljag može da „pokvari vagu“. Dok laki ranac može da teži tek nekoliko kilograma, veći, dupke napunjen ranac može da bude težak i do 20kg u ekstremnim slučajevima.


Evo i primera: ako ste muškarac težak 90kg i nosite ranac težine 20kg, biće vam potreban trotinet koji može da nosi do 110kg, a ne onaj nosivosti 100kg što je najčešći slučaj kod većine proizvođača.


Savet:kada na trotinetu vozite prtljag, nemojte kačiti stvari na guvernale. Na taj način smanjujete mogućnost kontrole trotineta, a istovremeno ćete dovesti do toga da vam garancija neće važiti.


Xplorer Električni trotinet S6 10"


  • Poboljšana izdržljivost

Maksimalna nosivost je i dobar pokazatelj kvaliteta konstrukcije i strukturne izdržljivosti. Veća nosivost znači i da je trotinet jači i verovatno pouzdaniji.


Premda postoji nekoliko faktora koji utiču na pouzdanost trotineta, izdržljivije šasije znače da ćete verovatno biti u prilici da duže uživate u vožnji vašeg trotineta. Na taj način se uvećava i vrednost vaše dugoročne investicije u odabrani trotinet, a istovremeno znači da će vaše prevozno sredstvo moći da podnese teže izazove tokom svog radnog veka.


 

  • Motori sa boljim specifikacijama

Maksimalna nosivost električnog trotineta nije samo njegova čvršća konstrukcija – ona ide ruku pod ruku sa snagom motora. Zapravo, ako imate trotinet sa većom nosivošću, to može da znači i da njegov motor ima bolje specifikacije.


Ako trotinet mora da prevozi veći teret, onda mu je potrebna i veća snaga, a ne samo čvršća konstrukcija da bi to efikasno obavio. Istovremeno, proizvođači električnih trotineta uviđaju da su motori izloženi većim naporima usled opterećenja koja moraju da ponesu, pa ugrađuju izdržljivije i ponekad jače motore, jer je to logičan sled u smislu unapređenja kvaliteta.


 

  • Veća stabilnost, sigurnija vožnja

 


U najvećem broju slučajeva, dodatna čvrstoća u dizajnu šasije, znači i da će sam skuter biti malo teži. Međutim, ta dodatna težina trotinet čini stabilnijim, posebno ako ga malo grublje vozite.


Kada je trotinet malo teži, sa jačom šasijom, uobičajene prepreke kao što su niski ivičnjaci, ispupčenja i udubljenja, pa čak i šljunak, mogu lakše da se savladaju, zahvaljujući poboljšanoj sposobnosti trotineta da ih „pregazi“. Takve prepreke manje utiču na jači trotinet, pa je vožnja stabilnija, predvidljiva i bezbednija.


  • Pazite na uslove garancije

Iako ne želite da nešto krene po zlu sa vašim trotinetom, garancija vam daje sigurnost da ukoliko do nečega dođe, možete računati na popravku bilo kog kvara ili felera. To je sjajno, mada je važno da zaista vodite računa da se pridržavate uslova garancije i preporučenih maksimalnih opterećenja.


Ukoliko to zanemarite, rizikujete da vam garancija neće važiti i nećete moći da računate na besplatnu popravku, posebno ako se pokaže da ste trotinet opterećivali više nego što njegov dizajn dopušta. Zato je naša preporuka da kupujete trotinete sa većom nosivošću kako biste imali prostora za neplanirane veće terete.