xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Eliptički trenažeri su dizajnirani da obezbede obrazac kretanja koji je najbliži skijaškom trčanju. Vaše noge i ruke se pokreću istovremeno pružajući vam trening za gornji i donji deo tela. Možete da se krećete napred ili nazad u zavisnosti od toga da li gurate unazad ili napred nogama i da li vučete ili gurate rukama. Obično je moguće raditi svoje noge samo tako što ćete staviti ruke na centralnu konzolu ili dodatne ručke predviđene za ovu svrhu.


Koje mišiće koristimo?


Generalno, koristite skoro sve glavne grupe mišića u određenom stepenu, u zavisnosti od toga kako se krećete.


Kretanje napred


Kretanje napred se stvara guranjem napred sa nogama dok se povlačite unazad sa rukama u obliku krsta tela, tj. suprotna ruka i noga se kreću zajedno. Glavni mišići koji se ovde koriste su gluteusi, butine, trapezijum i zadnji deltoidi (leđa i ramena).


Pokret unazad/nazad


Ovo znači guranje unazad nogama i guranje rukama. Ovo zahteva malo više angažovanja tetive kolena u sinhronizaciji sa kvadricepsima i fokusira se na grudi (grudni koš) i prednje deltoide (prednji deo ramena) u gornjem delu tela. Naravno, postoji mnogo drugih mišića koji se uključuju tokom pokreta, ali oni koji su navedeni su vaši glavni pokretači ili ciljni mišići za opremu.


Šta sve ovo znači i zašto je dobro?


U osnovi, eliptični trenažer je mašina sa malim uticajem na zglobove, pretežno fokusirana na kardio, koja se može koristiti za mobilizaciju celog tela ili kao stanica za zagrevanje pre vežbanja ili kao samostalni fitnes trener. Eliptični trenažeri su takođe dobri za rehabilitaciju nakon povrede ili kao alternativa trčanju kada osećate da je vašim zglobovima potreban odmor od udaranja o trotoar.


Ako još uvek niste sigurni, pitajte svog lokalnog fitnes stručnjaka za savet ili uputstva o tome kako da koristite ovu opremu efikasno i bezbedno.


Zapamtite, ako će vežba biti od koristi ili efikasna, onda morate uložiti malo truda.




Xplorer vam nudi kompletan asortiman kvalitetnih uređaja koje možete pogledati klikom OVDE!