xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Dajete li sve od sebe u teretani i sa zdravom ishranom, ali ne vidite poboljšanja u svom telu? Evo 10 uobičajenih grešaka u fitnesu koje bi vas mogle sprečiti da postignete svoje ciljeve.


Preskakanje obroka


Ovo će usporiti vaš metabolizam. Jedite proteine, masti i ugljene hidrate u ishrani - ne pokušavajte da jedete manje. Morate jesti dovoljno da biste videli rezultate. Vašim mišićima je potrebno gorivo za oporavak, a ovo gorivo je HRANA.


Isprobavanje „magičnih“ rešenja


Doslednost i disciplina daju rezultate. Potrudite se, jer nema lakih i brzih odgovora! Budite strpljivi i verujte u proces.


Ne pijete dovoljno vode


Održavanje hidratacije tela pomoći će vam na mnogo načina. Našem telu je potrebna voda da bi funkcionisalo, a kada vežbamo, gubimo vodu, elektrolite itd. Zapamtite da su mišići 75 odsto vode! Studija iz Nemačke pokazala je da se sinteza proteina odvija brže u mišićnim ćelijama koje su dobro hidrirane, u poređenju sa dehidriranim ćelijama.


Opsesija


Niko nije savršen. Zato pokušajte da izgledate najbolje i dajte sve od sebe, ali i volite sebe!


Uklonili ste ugljene hidrate


Ovo je velika greška jer ugljeni hidrati povećavaju sportske performanse i održavaju mišiće okruglim i punim. Budite oprezni pri izboru ugljenih hidrata. Pokušajte da u svoje obroke uključite voće, povrće i ugljene hidrate bogate vlaknima. Izbegavajte konzumiranje prerađene hrane.


Pretreniranost i nedovoljan odmor


Vaše telo napreduje kada se pravilno odmori i ima vremena za oporavak! Spavajte najmanje osam sati noću i ne trenirajte sedam dana u nedelji jer je vašem telu potrebno vreme za obnovu i izgradnju mišića.


Radite istu rutinu vežbanja


Promenite setove, ponavljanja, mašine i / ili vežbe da biste sprečili monotoniju. Pokupite veće utege - ne bojte se da podignete teške i primetićete promene!


Radite više od 1000 trbušnjaka


Ravnoteža i pravilna ishrana odgovor su na zadivljujuće trbušne mišiće. 


Vežbate previše kardio


Kardio pomaže vašem kardiovaskularnom zdravlju, ali nemojte biti opsesivni. Radite intervale, trenirajte brže i promenite kardio rutinu.


Izbegavate vežbe sa tegovima


Neke devojke su zabrinute zbog „glomaznog izgleda“ tokom treninga sa tegovima, ali dobijanje mišića nije tako lako kao što mislimo! Izgledate glomazno kada vam dijeta nije u redu! Trening sa utezima povećava vaš metabolizam, a nakon treninga sa tegovima ćete sagoreti više kalorija.


Vodite računa o svom zdravlju i metabolizmu radeći stvari kako treba u svojim programima fitnesa i ishrane!