xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Povećajte sagorevanje kalorija HIIT kardio vežbama (intervalne vežbe visokog intenziteta)


Za ovu nedelju vam predlažemo HIIT kardio vežbe brzog tempa, koje podrazumevaju podešavanje trake za trčanje na najveću moguću brzinu. Ovaj program vam sigurno neće biti dosadan, jer ćete menjati način vežbanja posle svakih 15 ponavljanja, u ukupnom trajanju od 20 minuta. Pa da vidimo koliko brzo možete da vežbate i koliko vežbi možete da odradite za 20 minuta. Podesite tajmer i krenite!   


Korak 1 – Iskorak


Traku za trčanje podesite na najviše vrednosti (ili na one vrednosti koje vama najviše odgovaraju). Predlažemo brzinu od 3km/h i 15 iskoraka u hodu, bočnih radi ravnoteže. Što manje budete koristili ruke da biste se održali u stojećem položaju, to ćete više napredovati pravite duge korake i ponirite duboko u iskoraku. Da bi vam kretnje bile lakše, priđite samom vrhu trake za trčanje radi oslonca i ne ponirite previše duboko u iskoraku. Svakom nogom napravite 15 iskoraka!


Korak 2 - Skokovi unapred


Sada traku za trčanje podesite na brzinu od 6 – 8km/h. Iskoračite desnom nogom i usmerite kukove unapred, skočite 15 puta. Potom ponovite istu vežbu sa levom nogom u iskoraku.  Ako vam je potreban bolji oslonac, uhvatite se za rukohvate. 


Korak 3 - Visoko podizanje kolena


Zadržite istu brzinu i počnite da trčite podižući kolena što je moguće više. Osetićete angažovanje mišića zadnjice, stomaka i listova. Vodite računa da sabijete telesno jezgro. Vežbu odradite svakom nogom po 15 puta, ukupno 30. 


Korak 4 – Brzi čučnjevi


Na kraju smanjite brzinu na traci za trčanje. Zatim stanite na strane trake i uradite 15 brzih čučnjeva.


Ponavljajte ove korake što više puta tokom 20 minuta!


Ovo će prodrmati vaše telo i dobro vas preznojiti za veoma kratko vreme! Srećno!