xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Poboljšana snaga, izdržljivost i raspoloženje samo su neke od zdravstvenih prednosti vožnje sobnog bicikla ili bicikla inače.


Kada ste kao dete prešli sa tricikla na bicikl, verovatno niste previše razmišljali o zdravstvenim prednostima vožnje bicikla. Ali kao odrasla osoba, vožnja bicikla postaje odlična vežba sa malim uticajem koja služi i kao prevoz, hobi, vežbanje i putovanje na posao u jednom paketu.


Čitajte dalje da biste saznali zašto su vežbe na biciklu jedna od najboljih stvari koje možete učiniti za svoje telo.


Biciklizam povećava vašu izdržljivost na biciklu i van njega


Vežbanje na biciklu najmanje 30 minuta dnevno će povećati vašu kardiovaskularnu i mišićnu izdržljivost. Ulaganjem napora, primetićete poboljšanje u vašem aerobnom kapacitetu, što vam omogućava da duže vozite. Takođe biste mogli da osetite veći nivo energije tokom dana, jer vežbanje pomaže da povećate ukupnu izdržljivost.


Kardio sa malim uticajem na kolena


Pojačavanje pulsa ne mora biti teško za zglobove. Za razliku od trčanja ili pliometrijskih vežbi, vožnja bicikla vam omogućava da kardio vežbate sa malim uticajem na zglobove. Pedale i otpor uklanjaju pritisak sa vaših kolena i kukova tako da se možete fokusirati na izgradnju mišićne snage.



Biciklizam razvija bolju ravnotežu


Vožnja bicikla pomaže vam da steknete ravnotežu i prostornu svest, a stabilizacija bicikla može ojačati vaše ruke, jezgro i noge. Ako vežbate na stacionarnom biciklu, izlazak iz sedla pomaže u treniranju mišića stabilizatora u nogama, što pomaže u razvijanju bolje ravnoteže u svakodnevnom životu.


To je trening snage i kardio trening u jednom


Bilo da ste na stacionarnom biciklu ili na ruti na otvorenom sa različitim nadmorskim visinama, dobićete mešavinu brzih sprinteva i snažnih uspona koji rade na vašem telu aerobno i anaerobno. Iako je lako izvesti kardio trening na biciklu, oni su takođe koristan alat za razvoj snage donjeg dela tela. Vozite se sa velikim otporom i osetićete zagrevanje sve od jezgra do listova.


Vožnja je u vašim rukama


Svoju vožnju biciklom možete učiniti laganom ili intenzivnom koliko želite. Kada koristite stacionarni bicikl, možete ili da vozite sa stalnim otporom i brzinom, ili da radite HIIT časove biciklizma sa pokretima koji rade na vašim nogama, jezgru i rukama u jednom periodu od 45 minuta. Ako se vozite na otvorenom, možete odabrati izazovnu rutu koja će vas opustiti, ili možete krstariti ravnom podlogom ujednačenim tempom i uživati u pejzažu.


Smanjuje stres


Vežbanje na biciklu oslobađa endorfine, hemikalije za dobar osećaj koje mogu da vam pomognu da ublažite stres i stvorite pozitivna osećanja u vašem mozgu i telu. Dakle, ako ste imali težak dan, sedajte i pedalirajte!


Svako to može


Sada je vreme da počnete. Koji god način da odaberete, počećete da doživljavate pozitivne mentalne i fizičke prednosti vožnje biciklom za kratko vreme.


Xplorer Eagle811 Spinning Bike je pogodan za sve potrebe treninga:  bilo za početnike ili ljubitelje sporta kojima je samo potrebna akcija. Poboljšajte kondiciju, smanjite masne naslage, povećajte mišićnu masu i izdržljivost, bez obzira na vremenske prilike. Težina zamajca od 10 kg pruža vam odličan otpor tokom treninga! Sedište se može podesiti u 11 nivoa, u ukupnom obimu od 20 cm, a možete ga podesiti i horizontalno.


Na Xplorer Eagle spineru možete da gledate u svoj tablet ili telefon pomoću integrisanog postolja ili lako da pratite svoj trening.


Uz kupovinu spinera dobijate prostirku za vežbanje GRATIS!


Za više detalja kliknite OVDE!