xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Sada kada hladni dani i teretane pronalaze načine da ugoste članove usred pandemije, konačno možemo početi vraćati fitnes kao prioritet. Pratite ove smernice da biste poboljšali fokus i vratili se na postizanje nekih jesenjih fitnes ciljeva.


Potpuno ponovite svoju rutinu.


Šta god da ste radili poslednjih meseci vežbanja, stanite. Ovo je vreme za pronalaženje novih načina da izazovete sebe. Da bi povećalo rast mišića, snagu i performanse, telo se mora prilagoditi novim oblicima napetosti, otpora i stresa.


Platite bol


Jedan od najboljih načina za postizanje vaših ciljeva je angažovanje fitness stručnjaka koji će povećati intenzitet vaših vežbi i učiniti da trenirate teže nego što ste navikli. Čak i treneri angažuju trenere kada imaju određeni cilj koji žele postići.


Jedna od najvećih prednosti angažovanja trenera je to što ćete, osim što vam omogućava napredovanje, moći objektivno kritikovati svoju formu i metode i pomoći vam da ispravite greške ili neravnoteže. Dobar trener može da prilagodi i dugoročni program obuke koji savršeno odgovara vašim sposobnostima i načinu života.



Počnite da tretirate svoje telo kao slavna ličnost


Počnite da svom telu pružate mali tretman postizanjem kiropraktike, dubokom masažom tkiva, a možda čak i kupanjem ili akupunkturom najmanje jednom mesečno. Ove terapije su ključne za razvoj lomova, sprečavanje povreda i održavanje vašeg tela na najboljim performansama.


Između letnjih izlazaka i kuvanja, koktela i nedoslednog rasporeda vežbanja, nije ni čudo što vam je motivacija nestala brže od preplanulog tena. Vreme je da odustanete od bezbrižnog stava i umesto toga se usredsredite na ono što će vam pomoći da uspete u postizanju svojih ciljeva.


Pripremajte obroke


Jedan od najsigurnijih načina da vratite svoje prehrambene navike na pravi put je da uđete u rutinu pripreme obroka za nedelju dana. Priprema obroka je proveren način da jedete dobru hranu i ne trošite nepotrebne kalorije. Uštedećete novac, ukloniti stres i kontrolisati ishranu. Ako je moguće, prethodno se obratite dijetetičaru ili nutricionistu kako biste bili sigurni da vaš izbor hrane odgovara vašim potrebama.


Imajte plan i pridržavajte ga se


Šta god da radite, ne idite bez plana. Pažljivo zakažite treninge i odlučite se za nedeljne obroke u svom dnevnom planeru. Kada započinjete novi program, važno je ne samo unapred odrediti vežbe, već i setove, ponavljanja i periode odmora za svaku. Zatim možete zabeležiti svoje uspehe (i neuspehe) i meriti vaš napredak, što je ključno za postizanje vaših ciljeva i održavanje vaše motivacije visokom.


Napravite plan, provedite vreme radeći na njemu i pregledajte ga svaki dan.