xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Postoje dva stila pogonskih metoda.


1. Pedelec ili pedaliranje uz asistenciju motora

2. Elektični bicikl sa ručicom za “gas“


Pedelec ili pedaliranje uz asistenciju motora


Pedeleci su električni bicikli kod kojih se moraju okretati pedale.


Pomoć pri pedaliranju radi automatski kada započnete okretanje pedala. Motorna asistencija će se uključiti da vam pomogne samo kada pedalirate. Motor će se automatski isključiti kada zaustavite pedale ili pritisnete kočnicu. Pedalec se ne kreće na gas.


U principu, električni bicikl sa asistencijom za pedale čuva bateriju i domet vožnje je duži od e-bicikala koji idu na gas.


Pedelec je razvijen zahvaljujući regulaciji nekih zemalja (tj. Evropske nacije). Njegov elektronski mehanizam uključuje napredni senzor obrtnog momenta pedale (senzor pokreta) koji meri količinu ljudske snage i napredni računarski čip koji rukuje podacima o pedaliranju i na kraju šalju proračunate podatke motoru.


Sve u svemu, pedelec ima slično ponašanje kao i standardni bicikl sa pedalama, samo što postoji motor koji pojačava vašu snagu (a ne odmenjuje je). Iako je vožnja električnim biciklom potpomognuta elektromotorom, ipak je vežba na kraju krajeva jer možete okretati pedale, biti na svežem vazduhu i samim tim dobra za vaše zdravlje, i psihički i fizički. Ne morate da uključujete gas, tako da se vožnja oseća sasvim normalno i ne trebate stalno da koristite zglobove. E-bicikl se takođe može savršeno koristiti za određene treninge. Na primer, ako želite da vaš puls bude stabilan, ali i dalje prelazite razdaljinu strmijim delovima, možete ga dobro kontrolisati pomoću motorizovane podrške.


Nivoi asistencije


Pedaleci vam omogućavaju da podesite nivo pomoći koji ćete dobiti dok pedalirate. Nivo asistencije određuje se pomoću konzole.


Rapon pomoći pri pedliranju kreće se od – bez ikakve asistencije do instenzivne asistencije (maksimalni nivo pomoći može zavisiti od propisa). Pri malim brzinama, motorna pomoć je obično isključena.


Elektični bicikl sa ručicom za gas“


Kod električnih bicikala sa ručicom za gas imate dve mogućnosti:


• Vožnja bez pedaliranja - vozite samo čistom snagom motora.

• Pedalirate dok koristite gas - hibridno pedaliranje i motor, poput pedeleca.


Kontroler određuje snagu koja se prenosi na motor onoliko koliko dodate gas. Ovde nisu potrebni komplikovani senzori.


Regulator gasa može biti:


• Gas pri okretanju rukohvata - Dodavanje gasa okretanjem rukohvata odredjuje brzinu bicikla.

• Gas pri pritisku palca - Jednostavan prekidač za uključivanje / isključivanje gasa (bez promenljive brzine).


Xplorer za Vas ima sjajnu ponudu električnih bicikala koju možete pogledati OVDE !