xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Ako volite vožnju rolerima i želite da sagorevate kalorije, evo nešto što će vas zanimati: vožnja rolerima u proseku sagoreva između 570 i 900 kalorija na sat! U stvari, studije su otkrile da je aerobnije od biciklizma. Ako vozite dovoljno da sagorete 800 kalorija dnevno, možete izgubiti 20 kilograma za oko tri meseca. Dakle, ako imate par rolera koje skupljaju prašinu u vašem ormaru, ovo bi moglo biti savršeno vreme da ih očistite od prašine.


Sigurnost je na prvom mestu


Pre nego što počnete, razmislite o nekim važnim savetima. Pre svega, morate se zaštititi. Čak i ako mislite da su jastučići za kolena i laktove glomazni ili neprivlačni, pređite preko toga - ova oprema zaista može smanjiti rizik od povreda. Neophodna je kaciga, kao i štitnici za zglobove. Od svih povreda na rolerima, 25 procenata su prelomi ručnih zglobova ili uganuća, a još 13,5 odsto uključuje potkolenicu. Takođe je dobra ideja uzeti neke lekcije, posebno ako je prošlo dosta vremena od poslednje vožnje rolera ili ako ste početnik.


Tajne uspeha


Tajna treninga je u dodavanju brzine i udaljenosti. Sa ova dva elementa, vožnja može postati ne samo kardio vežba, već i trening snage. Za kardio vežbe počnite sa 1 km i povećavajte udaljenost za kilometar dva svake nedelje dok ne postignete cilj. Za snagu, isprobajte intervalni pristup: u 5-minutnim vremenskim blokovima vozite čak 30 sekundi, a zatim idite sporije 4,5 minuta. U početku ciljajte na tri takva vremenska bloka po treningu, pa ih postepeno povećavajte na 10. Svake nedelje povećavajte interval brzine sve dok ne idete brzo 2,5 minuta i usporite 2,5 minuta.



Kao što smo rekli, možete sagoreti 20 kilograma u tri meseca ako vozite dovoljno da sagorete 800 kalorija dnevno. Naravno, količina potrebna za postizanje ovog cilja varira od osobe do osobe, jer sve zavisi od telesne težine i brzine. U proseku, ako imate 120 kilograma i idete brzinom od 10 km / h, sagorećete 7,4 kalorije u minuti ili 444 kalorije na sat. Pri istoj težini, ako idete brzinom od 15 km / h, sagorećete 15,2 kalorije u minuti ili 912 kalorija na sat.


Unakrsna obuka


Na kraju, razmislite o unakrsnoj obuci. Možete dodati trčanje ili vožnju bicikla kako biste upotpunili svoje treninge. Učinite to sa trbušnim mišićima kako biste izgradili snagu u donjem dijelu leđa i trbušnjacima. Za opštu snagu nogu, usredotočite se na gluteus, mišićne tetive i četveronoške sa čučnjevima, iskoracima.




Xplorer za Vas ima u ponudi Xplorer New York traku za trčanje. Ova pristupačna i lagana mašina može se lako sklopiti i odložiti ispod kreveta i pomerati u prostoru. Lako i sigurno vežbanje pružiće vam zadovoljstvo trčanja i vrhunske vežbe u vašem domu ili kancelariji. Traka za trčanje Xplorer New York ima aplikaciju EQiSports pomoću koje možete pratiti napredak, kao i Bluetooth zvučnik. LCD računar koji se nalazi ispred gazista prati: brzinu, sagorevanje kalorija, udaljenost, vreme. 


Pogledajte našu ponudu Xplorer fitnes sprava klikom OVDE!