xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Svako je jednom bio početnik u teretani. Da biste promenili svoje telo i videli neverovatne rezultate, morate početi od nečega. Bilo da ste svoje fitnes putovanje započeli kao novogodišnju odluku, odlučili da se počastite fizičkom aktivnošću ili samo želite da poboljšate svoje atletske performanse, svi počinjemo na istom mestu: u teretani.


Do sada ste verovatno naučili osnovna pravila u teretani, kako da strukturirate svoje vežbe, koje vežbe su najbolje za izgradnju određene mišićne grupe i osetili poboljšanje kardio aktivnosti i disanja. Ali da li i dalje pravite greške koje prave početnici? Nastavite da čitate o najboljim načinima da izbegnete da izgledate kao novajlija i poboljšate svoje iskustvo u teretani.


Pronađite iskusnog partnera za vežbanje


Najlakši način da ne izgledate kao početnik je da se okružite iskusnim partnerima. Naučiće vas nepisanim pravilima ponašanja u teretani, kako da dobro vežbate i kako da postignete rezultate. Ako ste potpuno novi u fitnesu, potražite pomoć iskusnog prijatelja.


Razgovarajte sa osobljem


Razgovarajte sa ljudima na recepciji i trenerima. Izgradnja odnosa sa osobljem daje vam trenutni kredibilitet i čak može dovesti do trajnih prijateljstava. Takođe povećava verovatnoću da će vam treneri dati besplatne savete o ishrani ili vežbanju. Ne otežavajte sebi – razgovarajte sa ljudima koji su plaćeni da razgovaraju sa vama.


Nosite odeću za teretanu


Ne treba vam komplet za vežbanje vredan stotine evra, ali vam je potrebna odgovarajuća odeća za vežbanje. Nosite udoban gornji deo, atletske šortsove i patike. Uvek bi trebali da nosite svoj peškir sa sobom i vodu.


Sklonite telefon u ormarić


Ako ste na telefonu većinu vremena u teretani, vaš trening je prokleto lak. Dobijte prave rezultate i zaista učinite da se više podignete, više se znojite i malo manje odmarate. Svako vreme odmora možete ispuniti rekreacijom.


Imajte plan


Izbegavajte da besciljno hodate kroz teretanu tražeći stvari koje možete da uradite - nikada nećete dobro vežbati. Gubićete vreme i izgledati kao početnik. Umesto toga, planirajte svoj trening pre nego što odete u teretanu. Uštedećete vreme, samouvereno ćete se kretati između vežbi i izvući maksimum.


Radite vežbe snage


Ako ste mršavi momak koji stoji pored ogledala i radi pet različitih vrsta vežbi za ruke, verovatno ste novajlija. Umesto toga, radite teške vežbe sa više zglobova kao što su čučnjevi, mrtvo dizanje, potisak sa klupe i veslanje da biste istovremeno ojačali mnoge mišićne grupe – ovo je najbolji način da izgradite mnogo mišića, povećate snagu i transformišete svoje telo.


Budite čisti i uredni


Novopridošlice će staviti svoj peškir na sve - čak i ako im ometa vežbanje ili je nepotreban.  Koristite svoj peškir da ga održite suvim, a ne kao zaštitu od stranih površina. Obrišite sprave nakon vežbe radi drugih vežbača.


Ne čitajte etikete


Početnici čitaju etikete na svim mašinama. Iako je lepo što žele da nauče kako da pravilno vežbaju, nikada neće savladati pokret proučavajući ga nekoliko sekundi ranije.


Toplo preporučujemo ulaganje u nekoliko ličnih treninga. Samo jedan ili dva treninga sa iskusnim trenerom će nadmašiti sve što ste ranije radili (naročito ako ste početnik), uštedeće vam dragoceno vreme i naučiti vas osnovama koje ćete koristiti do kraja života. Teretane uglavnom imaju na raspolaganju trenera koji vam može pomoći I uputiti vas prvi dan.




Xplorer vam nudi Xiaomi bicikl za vežbanje koji omogućava uživanje u nežnim vežbama ili vežbama u stilu spinovanja iz udobnosti svog doma. Xiaomi Yesoul S3 bicikl savršen je dodatak kućnoj teretani i korisnicima može pružiti praktičan kardio trening. Ovaj sobni bicikl pogodan je za unutrašnju upotrebu i odlikuje se pogonom kaišem, magnetnim sistemom i pametnom tehnologijom. Ako ste zainteresovani za biciklizam kod kuće, ne tražite dalje!


Kliknite za više detalja OVDE!