xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Električni bicikl postaje sve više i više sredstvo za putovanje ljudi. Ali kada se koriste neko duže vreme, baterije ponekad mogu imati problema.


Za početak pokušajte da dijagnostikujete grešku. Prvo izvadite bateriju da pogledate gde je došlo do oštećenja.


Problem može biti da je pregoreo osigurač baterije i da se desilo oštećenje prekidača upravo nakon provere. U tom slučaju baterija se nije normalno snabdevala strujom. Ali ta baterija sama po sebi nije neupotrebljiva!


Rešavanje problema


Samo treba da ga zamenimo novim osiguračem i prekidačem po veoma maloj ceni i da ga instaliramo, a to može pokazati da se napajanje vratilo u normalu i da nastavi da koristi.


Saveti: Kada je električni bicikl bio van popravke duže vreme i često se koristi u relativno lošim uslovima, kontaktne tačke nekih prekidača mogu biti zastarele, što može izazvati prolazni kratki spoj i izazvati zaštitu od preopterećenja osigurača baterije. Baterija se može vratiti u normalu nakon održavanja. Nemojte pretpostavljati da je baterija pokvarena i da se ne može popraviti.


Da bi baterija bila u normalnoj upotrebi duže vreme, posebno podsećamo na sledeća znanja o održavanju:


Dnevno održavanje


Ne treba dozvoliti izlaganje visokoj temperaturi


Ako je električni bicikl direktno izložen suncu, šansa za otpadnu bateriju je veoma velika, pa čak i fenomen požara baterije električnog bicikla može se pojaviti na visokoj temperaturi, tako da moramo izbegavati izlaganje visokim temperaturama.


Ne punite bateriju na visokoj temperaturi


Vruće vreme, u kombinaciji sa toplotom koja se stvara tokom punjenja, može prouzrokovati da se površina baterije jako zagreje, da zapeče školjku na površini baterije, pa čak i da se zapali, pa je obavezno držite na hladnom mestu (manje od 40°C), tokom punjenja.


Ne punite odmah nakon vožnje pod visokom temperaturom


Temperatura električnog bicikla je veoma visoka nakon vožnje na visokim temperaturama. Ako se baterija direktno puni, temperatura baterije će nastaviti da raste, čak i iznad kritične tačke, i na kraju do spontanog sagorevanja.


 Treba obratiti pažnju na upotrebu punjača


Za punjenje baterije koristite poseban punjač koji ide uz bicikl. Baterije električnih bicikala su usklađene sa određenim tipovima punjača. Različite baterije imaju različite punjače. Mešovita upotreba je lako izazvati preopterećenje ili nedovoljno punjenje.


 Ispražnjena baterija se puni na vreme


Što je duže vreme mirovanja, to je ozbiljniji rizik od oštećenja baterije usled prirodnog pražnjenja baterije. Kada se baterija ne koristi, treba je puniti jednom mesečno, što može produžiti vek baterije.


Redovni pregled


U procesu upotrebe, u slučaju da dođe do iznenadnog gubitka dometa baterije, vrlo je verovatno da postoji problem sa baterijskom ćelijom u bateriji. U ovom trenutku, trebalo bi da dođete na vreme u profesionalne institucije za popravku baterija radi pregleda, popravke ili distribucije.




Pogledajte našu ponudu kvalitetnih Chrisson e-bicikala klikom OVDE