xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Svi bi trebalo da nauče da voze bicikl. I stvar je u tome da kad jednom naučite, nikada ne zaboravite. Većina ljudi pamti svoj prvi bicikl. Za mnoge ljude biciklizam nikada ne prestaje i predstavlja sastavni deo njihovog čitavog života. Za ostale se vožnja prekida onog trenutka kada dobiju vozačku dozvolu.


Evo liste najvažnijih razloga zbog kojih svi treba da voze bicikl.


Vožnja bicikla je dobra za srce


30 km nedeljno na biciklu može smanjiti rizik od koronarne bolesti srca za 50%.

Ojačajte svoj imuni sistem


Vožnja biciklom i umerena vežba mogu ojačati vaš imuni sistem, tako da možete mnogo lakše pobediti prehladu i manje infekcije.


Uštedite novac putujući biciklom

Vožnja bicikla je odličan način za uštedu za buduća ulaganja. Uštedite na autobusnoj karti i uštedite na gorivu jednostavnim pedaliranjem.


Povećajte vitamin D u svom organizmu


Nedostatak sunčeve svetlosti može imati veliki uticaj na nivo vitamina D. Nedostatak dovoljne sunčeve svetlosti može negativno uticati na vaše raspoloženje. Nedostatak vitamina D povezan je sa srčanom bolešću, rakom i može da utiče na genetskom nivou.


Upoznajte mesto u kojem živite


Iznenadili bi se koliko možete da istražite svoje lokalno okruženje kada niste u svom automobilu. Možda ćete naučiti da još više cenite mesto u kome živite.


Budite fit bez previše razmišljanja


Ako odlučite da idete na posao biciklom, ne samo da ćete uštedeti bogatstvo na gorivu, već ćete i dosta uštedeti na troškove teretane.


Spasite planetu


Biciklizam nije samo zaista dobar za vas, već je i dobar za planetu. 70% putovanja automobilom mogla bi se sprovesti na biciklu za manje od 20 minuta. Svi automobili proizvode zagađivače na bazi ugljenika koji utiču na klimu Zemlje.


Videćete izuzetan napredak


Odjednom shvatite, na drugoj ste strani, a niste ni primetili. Ne postoji bolji osećaj na svetu od onog kada se merite i shvatite da ste smršali. To je fenomenalan osećaj.