xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Korišćenje bicikla za vežbanje poboljšava fleksibilnost mišića i opseg pokreta. Mišići i ligamenti koji nisu uslovljeni redovnim vežbama mogu se skupiti i grčiti, povećavajući ukočenost i nelagodnost. Vožnja bicikla za vežbanje poboljšava fleksibilnost mišića nogu (naročito tetive kolena), što dodatno smanjuje bol u donjem delu leđa usled naprezanja mišića.


Važno je da pacijenti takođe treba da istegnu svoje tetive dva puta dnevno na redovnoj osnovi kako bi pomogli u smanjenju stresa na donjem delu leđa. Redovne vežbe, kao što su vežbe na stacionarnom biciklu, takođe pomažu u održavanju opsega pokreta i fleksibilnosti mnogih zglobova u kičmi, koji mogu postati ukočeni i bolni kada se ne koriste.


Aerobne vežbe na stacionarnim biciklima poboljšavaju zdravlje kardiovaskularnog sistema i cirkulaciju. Bicikl za vežbanje pruža nežan oblik kardiovaskularne aktivnosti. Aerobne vežbe stimulišu kapilare u mišićima, što pomaže da se kiseonik i hranljive materije lakše isporuče mišićima. Uz bolju cirkulaciju, napeti mišići i drugi problemi sa mekim tkivom u donjem delu leđa mogu brže da zarastaju.


Generalno, aerobne vežbe su odličan borac protiv bolova. Bilo koji oblik aerobne vežbe povećava oslobađanje endorfina u telu, prirodnog blokatora bola. Endorfini takođe pomažu u smanjenju anksioznosti, stresa i depresije, što je sve uobičajeno za ljude koji pate od stalnih bolova u leđima.


Studija je otkrila da nakon vožnje bicikla za vežbanje umerenim intenzitetom do trideset minuta, pacijenti su prijavili da osećaju manji bol posle vožnje nego pre vožnje. Na osnovu preliminarnih rezultata ove male studije, biciklizam za vežbanje i drugi nežni oblici vežbanje može biti od pomoći u smanjenju pacijentove percepcije i osećaja bola.


Kao i kod svakog programa vežbanja, konsultujte se sa lekarom pre nego što počnete da biste bili sigurni da je program prikladan, bezbedan i efikasan.




Sjajne cene Xplorer fitness opreme!


Pogledajte sjajnu ponudu Xplorer fitnes sprava kod maxi.rs po super sniženim cenama klikom OVDE!