xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Trčanje samo 30 minuta dnevno može sagoreti do 9000 kalorija u jednom mesecu!


Mnogi započinju režim trčanja misleći da su počeli sagorevati kalorije. Ali sledećeg dana, pateći od osetljivih stopala, bolnih kolena, napetih mišića, bolnih tetiva i iritiranih ligamenata, mnogi odustaju jer su izgleda ušli u bolove umesto u teretani. Zašto nastaviti sa nečim što dovodi do nedelju dana bolnih mišića? Postoje rešenja.


Kako bezbolno započeti režim trčanja


Kao što znate, trčanje je teško za vaše telo ako niste nakupili milje. Ključ za pokretanje rutine trčanja je da počnete polako! Ovaj spor prodor u rutinu trčanja nova je varijacija klasičnog programa koji su razvili treneri srednjih škola koji su doveli svoje sportiste u formu nakon dugog, lenjog leta. Ova rutina sa slabim bolom i povećanim dobitkom smanjiće verovatnoću udlaga potkolenice, bočnih šavova i bolnih mišića.



Cilj: Trčite bezbolno 30 minuta bez prestanka, mesec dana od danas.


Rezultat: Trčanje šest milja na sat sagoreće približno 300 kalorija u tri milje! Mesec dnevnih treninga trčanja sagoreće do 9000 kalorija!


Plan: Pronađite udobnu rutu i ​​odvojite 30 minuta dnevno za trčanje.


1. dan: Vrlo jednostavno. Trčite jedan minut, hodajte sledećih 29.

2. dan: Vrlo jednostavno. Trčite dva minuta, hodajte sledećih 28.

3. dan: Vrlo jednostavno. Trčite tri minuta, šetajte sledećih 27… i tako dalje.


Svaki dan povećavajte vreme trčanja za samo jedan minut. Iako možda mislite da u ranim fazama ništa ne uspevate, opustite se - izgradite čvrste temelje za odličnu rutinu trčanja. Nakon samo 10 dana pretrčaćete milju; posle 20 dana, dve milje. Zapamtite, i dalje trošite kalorije tokom segmenata hodanja!


Na pola puta: Ako trčite brzinom od 10 km / h, do 15. dana ćete sagoreti 150 kalorija sa dodatnih 75 kalorija sagorevajući u pokretu. Iako ste možda tek na pola puta do cilja, sagorevate 225 kalorija po 30-minutnom treningu!


Nakon 30 dana, dosledno ćete trčati oko tri milje i sagoreti oko 300 kalorija po treningu. Nakon ovog meseca izgradnje čvrste osnove za trčanje, vaš um i telo biće prikladniji za trčanje na još veće udaljenosti. Kako kalorije sagorevaju, možda ćete čak otkriti da volite da trčite!


Započnite već danas!


Pogledajte našu ponudu Xplorer fitnes sprava klikom OVDE!