xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Postavite ciljeve i postavite rok


Jedan od najefikasnijih faktora za zadržavanje u teretani je da imate ciljeve i postavljate rutinske rokove za vežbanje. Svoje možete dobiti od ličnog trenera, interneta ili prijatelja. Glavna stvar je da imate na umu krajnji datum do kojeg želite da završite program i da imate jasnu predstavu o tome koje vežbe treba da uradite svaki dan kada ste u teretani. Tome treba dodati i vodič za ishranu. Ostati na personalizovanoj ishrani je mesto gde pravi učenik igra ulogu. Na ovaj način, odlazak u teretanu ima svrhu. Ovo je bolje nego da se osećate kao da je teretana posao koji ćete jednostavno morati da radite zauvek bez boda. Uverite se da uvek imate cilj sa krajnjim datumom.


Zapišite svoje ciljeve i pogledajte ih


Vaša težnja za samodisciplinom mora biti proaktivna i pozitivna. Potvrdite svoj razgovor akcijama. Zapišite svoje ciljeve i zamislite da postoje. Ako ih vidite na papiru, bićete odgovorniji. Previše ljudi se oslanja na druge da im pomognu da obave stvari. Naučite da zavisite od sebe.


Naučite da se žrtvujete


Naučite da se žrtvujete da biste postigli svoje ciljeve; moraćete da platite cenu. Ova cena može biti jednostavna kao preskakanje užine ili teška kao propuštanje okupljanja sa prijateljima i porodicom. Malo popustljivosti može dovesti do velikih promašaja. Potrebno vam je samo nekoliko nedisciplinovanih trenutaka da se vratite na staro. Umesto da osećate da zbog ovih žrtava propuštate stvari, posmatrajte ih kao dobitke. Dobici prema vašim unutrašnjim snagama, dobici prema vašoj sposobnosti da se udaljite od slabih. Svaka žrtva je pobeda vaše samodiscipline. Ostanite disciplinovani, razvijajte se i pomozite drugima.




Xplorer vam nudi kompletan asortiman kvalitetnih uređaja koje možete pogledati klikom OVDE!