xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Blaster ili Proton - koju AR konzolu odabrati?

01. februar 2019. 09.09.11 CET

Skoro da ne postoji prodavnica u koji možeš otići, a koja nema barem jedan model Xplorer AR konzola. Trenutno u ponudi imamo 4 različita modela konzola proširene stvarnosti, gde Blaster i Proton konzole dolaze u dve različite boje. Postavlja se pitanje - koju konzolu odabrati i u kojoj ćeš najviše uživati?


Ne brini. Pogrešnog odabira nema jer sve Xplorer konzole nude mogućnost igranja i uživanja u više od 20 različitih igrica na samo jednoj aplikaciji. Ono što je super i što izdvaja ova dva modela od Crossfirea i Xcalibura je mini joystick s kojim možeš menjati projektil, dugme za zoom te 360° rotacija uz kretanje u prostoru, s čim možeš još bolje doživeti proširenu stvarnost. Obzirom na to da se ove konzole spajaju na napredniju aplikaciju, biće ti potrebne i nešto jače performanse pametnog telefona u odnosu na aplikacije za Crossfire i Xcalibur: minimalno 2 GB RAM, 2 GHz CPU i 1 GB slobodnog prostora.


Blaster konzola dolazi u crnoj i crvenoj boji i više liči na naš Crossfire. Proton dolazi u crnoj i beloj boji pa izgleda kao da dolazi iz potpuno druge dimenzije zabave. Ima futuristički izgled i s njim ćeš izgledati dovoljno cool dok se igraš i zabavljaš.


Pre nego što povežeš konzolu sa svojim pametnim telefonom, potrebno je preuzeti AR Gun aplikaciju za obe vrste konzola. Jednom kad preuzmeš aplikaciju i povežeš konzolu proširene stvarnosti s mobilnim, moći ćeš da biraš između više od 20 različitih igrica od kojih nećeš moći da se odvojiš. Želiš da se boriš sa zombijima ili te više zanimaju borbe u vazduhu? To ostavljamo tebi na izbor.