xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Pretpostavljam da nisam jedini koji još uvek koristi žičane slušalice, no isto tako pretpostavljam da nisam jedini koji se pita zašto još uvek koristim žičane kada u ovo vreme na tržištu možemo pronaći toliko mnogo bluetooth slušalica, bilo da tražite slušalice za sport, vrhunske HiFi slušalice ili pak samo povoljne slušalice za slušanje muzike sa mobilnog telefona.


Koliko vam se samo puta dogodilo da ste zapeli žičanim slušalicama za nešto ili koliko vam se smao puta dogodilo da ste ih izvadili iz džepa i ugledali ih užasno zapetljane? Verovatno vam je palo na pamet kako najradije ne bi slušali muziku uopšte ili kada bi ih već i otpetljavali po ko zna koji put, prošla bi vas volja za slušanjem muzike. Tako je bilo meni do nisam prvi put kupio bluetooth slušalice Xplorer BQ-70.

Što se tiče opsega cena, nisam puno očekivao, ipak su to još uvek budžetne slušalice, no izgledom su mi se učinile odlične za sportske aktivnosti poput trčanja, zatim dizanja tegova u teretani. Kada sam ih otpakovao, prvo sam primetio kako je dizajn vrlo dobar, nisu se osećale jeftino i isto tako su izgledom bile prilično dobre, što je bitno. Dalje što sam primetio je naravno žica koja spaja slušalice, nije duga tako da će se teško deiti da se zapetljaju, a opet je dovoljno duga da vam slušalice mogu savršeno pristajati u uhu. Kada sam ih konačno stavio u uvo, odmah je mogla da se oseti sigurnost, toliko dobro leže u uvu da jednostavno ne mogu ispasti ma šta god da radili. Naravno, morao sam to i sam testirati, pa sam otišao s njima trčeći u obližnji streetworout park u Zaprešiću, u kojem inače redovno vežbam. Trčeći mi do tamo treba otprilike 10 minuta. Sve vreme, dok nisam stigao do odredišta, slušalice Xplorer BQ-70 mi ni jednom nisu ispale iz ušiu i isto tako ni u jednom trenutku nisam imao osećaj da bi mogle da sipadnu, štop me je usrećilo i iznenadilo jer sam baš takve slušalice i hteo, tačnije, one koje su dobre za sportske aktivnosti, a i za obične svakodnevne aktivnosti poput odlaska u školu, na faks, posao i slično. U tom periodu dok sam trčao, primetio sam da je kvalitet zvuka jako dobar, od basa do čistoće zvuka. Izolacija zvuka je bila fantastična. Taj dan, u parku sam radio intenzivan trening, vežbe poput skok-čučanj,zgibove , sklekove s pljeskom itd. Slušalice su kao i kada sam ih stavio, ostale na mestu i nije ih bilo potrebno nameštati tokom treninga i slično. O smetanju žica da i ne govorim, toga uopšte nije bilo. Trenutno ih koristim nešto više od mesec dana i jošuvek sam zadovoljan njima, i dalje ih koristim na treninzima pa me služe odlično i nije mi žao što sam ih uzimao. Ukoliko se vi još uvek premišljate da li bi uzeli bluetooth slušalice ili ne, moja preporuka je da ih definitivno probate, a ja trenutno preporučujem baš Xplorer BQ-40, BQ-50 i BQ-70 modele iz razloga što su Xplorer slušalice bile prve bluetooth slušalice koje sam ikada kupio i koristio, i ispunile su moja očekivanja. Cena im nije previsoka, a siguran sam da će vam se dopasti i da će vam biti korisne baš kao meni u mojim svakodnevnim aktivnostima.


Autor: Dominik Kosmač