xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Kraći dani, duge noći, hladnije vreme, učestale padavine - ne zvuče kao idealni uslovi za vožnju bicikla. Ipak, nema razloga da prestaneš s vožnjom električnog bicikla samo zato što uslovi nisu idealni. Istina, nije da ćemo ti mi preporučiti da voziš e-bike po najgoroj kiši jer se ipak radi o električnim delovima bicikla koji jesu osetljiviji na kišu za razliku od običnog bicikla. No, u uslovima s vrlo malo kiše ili hladnijim vremenom, električni bicikl zadovoljiće sve tvoje potrebe uz pravilno održavanje.


Održavanje baterije


Ne brini, i po zimskim uslovima baterija može izdržati vožnju. Savet kod održavanja baterije: kad završiš s vožnjom, ponesi bateriju sa sobom kući ili na posao, nek bude na toplom. I ono što možeš očekivati je nešto slabija brzina i maksimalan domet, što je potpuno normalno za svaku bateriju pa tako i za bateriju električnog bicikla.


Održavanje bicikla


Nakon vožnje nemojte tek tako spakovati bicikl nego ga prvo temeljno očistite. Za dodatnu zaštitu, preporučujemo da premažete ram voskom kako bi zaštitili boju. Za uklanjanje vode s mesta lanca ili cevi vilice, dovoljno je da takva mesta naprskate s WD 40. Tokom zime preporučuje se i čišćenje lanca barem jednom nedeljno kako bi uklonili prašinu, pesak ili kamenčiće. Takođe, savetujemo te da kočnice, felge i diskove, prebrišeš vlažnom krpom, a sve žice, konektore i bateriju, suvom krpom radi boljeg održavanja.


Za kraj, ako voziš po kiši, obavezno izbegavaj velike bare. I to je to, spreman si za zimu!