xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

5 razloga zašto kupiti električni bicikl

28. novembar 2018. 09.00.47 CET

Danas je električni bicikl smatran jednim od najboljih rešenja u prevozu. Ne moraš da brineš gde ćeš da ga parkiraš jer naš električni bicikl možeš bez problema da sklopitiš i nosiš gde god da pođeš. Pored toga, u poređenju s klasičnim biciklima imaju mnoge prednosti koje se ne odnose samo na performanse i brzinu.


1. Za razliku od automobila i mopeda, električni bicikl ekološki je prihvatljiv i kao stvoren za one koji traže nešto praktično za vožnju od kuće do posla i nazad. Troše puno manje energije nego moped ili automobil, čime se smanjuje buka i emisija štetnih gasova.


2. Električni bicikli su vrlo praktični kad si npr na moru, a želiš da odeš na obližnju plažu ili izlet. Puno praktičnije rešenje od automobila o kojem uvek moraš da brineš gde ćeš da ga parkiraš.


3. Fizička aktivnost je isto izrazito važan faktor, pogotovo u današnje vreme gde najviše vremena provodimo za kompjuterom i uglavnom živimo sedećim načinom života.


4. Električni bicikl jednostavan je za transport. Lagan je, prenosiv i možeš da ga nosiš sa sobom gde god da kreneš.


5. S električnim biciklom nikad nisi sam, a osećaj slobode je neprocenjiv. Za razliku od klasičnog bicikla, ipak može dosegnuti puno veću brzinu koja, osim što omogućava prelaz više kilometara za manje vremena, uz vetar u kosi i osmeh na licu godi umu, duši i telu.