xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Kako voziti električni trotinet?

26. novembar 2018. 12.57.20 CET

Iako možda zvuči kao banalno pitanje, zbog velikog broja zbunjenih pitanja o korišćenju električnog trotineta, razjasnićemo kako se trotinet vozi. I ne brini, nije to nikakva kvantna fizika i zapravo ne može biti jednostavnije.

Sve što ti treba za početak vožnje je poznavanje osnovnih delova električnog trotineta: ručica za gas, LED računar, centralna šipka s ručkama i gazište. Prvi korak je upaliti LED računar i podesiti brzinu trotineta. Ako tek počinješ s vožnjom, preporuka je da ostaneš u prvoj brzini, a onda možeš krenuti s ubrzavanjem kad vidiš kako trotinet diše (da da, Xplorerovci i dišu). Drugi korak je staviti jednu nogu na gazište, dok se drugom nogom odguruješ i tako pokrećeš sam električni trotinet. Kada trotinet počne da se kreće, stavi drugu nogu na gazište, a nakon toga možeš lagano da ubrzavaš koristeći ručicu gasa za ubrzanje. Ako pustiš ručicu gasa, trotinet će usporiti, a za brzo kočenje tu su kočnice.


Preporuke za vožnju električnog trotineta:


1. Prilikom skretanja, smanji brzinu i lagano se nagni u stranu prema kojoj skrećeš.

2. Izbegavaj vožnju po većoj kiši ili nepovoljnim vremenskim uslovima.

3. Izbegavaj veliku brzinu po neravnom terenu.

4. Ne ubrzavaj dok voziš nizbrdo.

5. Nemoj kačiti stvari na ručke.

6. Nemoj voziti stojeći na jednoj nozi.