xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Gde sve možeš da voziš električni bicikl?

08. januar 2019. 12.14.45 CET

Ako ti je dosta gradskih gužvi i čekanja u koloni, onda je električni bicikl pravo rešenje za tebe! Za razliku od električnog trotineta koga najčešće preporučujemo za gradsku vožnju, e-bicikl osim po gradskim ulicama možeš da voziš i u prirodi. Točkovi od 16“, motor od 250W i 25 km koje možeš da pređeš s jednim punjenjem, biće ti dovoljni da bez brige uživaš u vožnji na Miniju.


Prošle nedelje smo pisali i o načinima održavanja bicikla tokom zimskog perioda. Dakle, nema potrebe da parkiraš bicikl u stanu ili garaži i čekaš proleće. Možeš bez ikakve brige da koristiš električni bicikl kao prevozno sredstvo u bilo koje doba.


S električnim biciklom možeš bez problema da dođeš do posla. Obzirom na to da je e-bike Xplorer Mini sklopiv i lagan za prenošenje, kada dođeš do posla samo ga sklopiš i poneseš sa sobom. Takođe, na poslu možeš da ga napuniš u slučaju prazne baterije i tako ga pripremiš za put do kuće. Najbolje od svega, ne treba ti nikakva specijalna utičnica za punjenje. Samo izvučeš sedište, prikopčaš ga na punjač i sve zajedno staviš na punjenje u najobičniju utičnicu. Uz izbjegavanje gužvi u saobraćaju, izbećićeš stres i samim tim ćeš biti srećniji i odmorniji za taj dan.


Osim gradske vožnje, električni bicikl možeš koristiti i u prirodi. Xplorer Mini ima točkove od 16“ s kojima ćeš prelaziti većinu prepreka bez problema. Naravno, naš je savet da ne radiš s njim neke veće off road avanture, ali za neku prijatnu i normalnu vožnju po prirodi biće dovoljan. Naš savet za avanturističku vožnju je kombinacija PAS-a (vožnje na pogon) i običnog bicikliranja. Ako se malo potrudiš i ne koristiš PAS sve vreme tokom vožnje, dobićeš i bolje rezultate i stećićeš idealnu formu.


Sklopivost električnog bicikla omogućuje ti lakše prenošenje što znači da, ako negde kreneš automobilom, sklopiš e-bike i voziš ga sa sobom gde god da kreneš. A tek te onda čeka prava avantura.