xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Hoverboard iz drugačije perspektive

09. januar 2018. 09.40.35 CET hoverboard, xplorer, ,

„Polazim parkom i vidim hrpu klinaca, od onih malenih do tinejdžera kako izvode vratolomije na hoverboardu. U jednu ruku sam oduševljena i divim im se, a u drugu ruku se pitam jesu li njihovi roditelji ludi što im dopuštaju da se voze na hoveru, izgleda previše opasno. Govorim sebi: „moje dete nikada neće stati na to čudo!“


No, moj mališan, zenica oka moga mi jedan dan dolazi i viče: „Mama, mamaaaaa! Marko je dobio hoverboard! Tako je dobar, izgleda moćno, može se spojiti sa mobilnim i puštati muzika, predobro svetli, ima i daljinski, mamaaaa predobar je, kada ćeš ti meni kupiti hoverboard?“ Naravno, govorim mu da to nije sigurno voziti i da neće dobiti hoverboard jer ne želim da padne. Dobijam mini srčani udar i ostajem bez teksta kada mi mali manipulator govori da je on hover već više puta vozio, da super vozi i da još ni jednom nije pao. Nakon početnog šoka shvatam da sam već videla dosta dece kako voze hover, a nisam videla ni jedan pad i shvatam da današnjim klincima baš ništa nije teško da savladaju pa čak i nešto što nama odraslima izgleda komplikovano.

Kako se malom princu bliži rođendan, pomišljam zašto da ne? Mladi gospodin će sigurno uživati, provodiće puno više vremena napolju, u parku, što je svakako bolje nego da sedi za računarom. Ostaje pitanje gde kupiti hoverboard, koji model uzeti, bacam se u istraživanje i na internetu i među mama iz komšiluka. Neko mi je spomenuo da se u Areni nalazi Xplorer štand s hoverboardima gde mogu da vidim razne modele, a radnici će mi objasniti sve o hoverima, razlike među modelima, naučiće klince da voze i još mnogo toga i tako evo me ovde kod vas.“


Ovo je priča jedne mame koja mi je došla na štand. Pre dolaska nije bila sigurna ni šta je hoverboard, ni kako radi jer deci to nije bilo bitno i mališan je svojoj mami jedino znao da kaže samo da se stane na njega i da se vozi, dok na pitanje kako to ide napred nazad, maleni sa smeškom odgovara „jednostavno staneš i voziš“.

Prvo sam mališanu objasnila kako se pravilno vozi, a dok je on kružio oko štanda, mama mi je postavila mali milion pitanja, počevši s pitanjem šta je to tačno i kako to vozi. Najbolji prevod reči hoverboard na srpski je električni skuter.


Svaki Xplorer hoverboard u sebi ima dva motora od 350W, kao i Samsungovu bateriju koja se puni punjačem koji dolazi s njim. Puni se otprilike dva sata, a s jednim punjenjem pređe 20-ak kilometara. Komentar na to je bio: „Woow! Pa to je praktično od Beograda do Pančeva s jednim punjenjem!“ Da, poprilična udaljenost. Dalje sam krenula da pričam o tome kako sve hovere mogu da voze i deca, ali i odrasli težine do 120 kg, tako da i mame i tate kada savladaju strah mogu povremeno da ukradu hover klincima i da se voze. Ono što je deci posebno su svetla na hoveru, daljinski, i mogućnost spajanja sa mobilnim i puštanja muzike pomoću Bluetooth zvučnika koji je ugrađen u hover. Nakon što smo prošli sve detalje, ostalo je još jedno pitanje, a to je bilo: „Šta ako se pokvari?“, na šta sam odgovorila da Xplorer stoji iza kvaliteta svojih proizvoda i da zato dajemo 2 godine garancije. Imamo servis u Beogradu, a ako bi nešto zatrebalo, za kupce koji nisu iz Beograda nudimo mogućnost slanja hovera poštom do servisa i sve to o našem trošku (dok je hover pod garancijom). Gospodju, kao i većinu drugih kupaca je to oduševilo. Još jedna bitna stvar koja oduševi kupce je mogućnost plaćanja u 6 rata bez kamate. Kao i svima, gospođi sam predložila da i sama proba da vozi, ali se nije usudila iz razloga ako padne da je pola Arene ne gleda, ali mi je obećala da će probati kod kuće gde je niko ne može da je vidi. Nakon toga joj je trebalo par minuta da uver malenog da siđe sa hovera, što joj je uspelo tek nakon obećanja da će za rođendan dobiti hover. Sa smeškom na licu svi smo se pozdravili, a kako sam se okrenula, tako mi je prišla devojčica sa pitanjem: „Teto, da li mogu i ja da probam?“ i tako prolazi moj radni dan na Xplorer štandu. Uveseljavanjem mališana s učenjem vožnje hoverboarda.


Autor: Antonija Jerbić