xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Korišćenje i održavanje hoverboarda

18. januar 2019. 11.57.12 CET

Nedavno smo izdali novu generaciju City modela hoverboarda koju možeš preko bluetootha da povežeš sa svojim pametnim telefonom. Takođe, preko Xplorer City aplikacije možeš da pratiš podatke o vožnji ili slušaš svoju omiljenu muziku. Današnji blog namenjen je načinu održavanja hoverboarda, jer smo imali veliki broj upita i o korišćenju hoverboarda, ali i njegovom održavanju.


Održavanje


Izbegavaj vožnju po neravnim terenima sa modelima hoverboarda koji nisu predviđeni za offroad. Tako ćeš izbeći oštećenje motora i plastike. Izbegavaj vožnju po kiši ili po barama jer je ipak u pitanju elektronika koja se može oštetiti usled dodira s vodom. Ne ostavljaj hoverboard na jakom suncu i ekstremnim temperaturama. Baterija u hoverboardu je osetljiva na vrlo visoke i niske temperature i može doći do pada kapaciteta baterije. Nakon svake vožnje očisti hoverboard od nečistoća i proveri da li je konektor za punjenje čist i suv.


Baterija


Kao i kod svake druge baterije, pravilo vredi i kod baterije hoverboarda. Što više računa vodiš o bateriji, to će ona duže trajati. Bateriju napuni do kraja jedino ako ćeš koristiti hoverboard u narednih 1-2 dana. Ako puniš konstantno bateriju do kraja, a ne koristiš hoverboard, doći će do trajnog gubitka kapaciteta. Ne prazni bateriju nikad ispod 15% jer će preterano pražnjenje takođe dovesti do gubitka kapaciteta. Ne izlaži bateriju ekstremnim temperaturama (<5°C; >50°C)


Kalibracija


S vremenom će se manje više svima dogoditi da će jedna strana hoverboarda vući više od druge strane. Radi se o normalnoj pojavi koja ne treba da te brine jer su i senzori hoverboarda osetljivi pa ih je potrebno samo uskladiti vremenom. Rešenje za to je vrlo jednostavno, a to je „poravnanje“ odnosno kalibracija. Sam proces kalibracije je vrlo jednostavan i preporučujemo da ga vršite samo onda kada primetite da vaš hoverboard počinje „čudno“ da se ponaša u vožnji ili ako primetite jednu od gore navedenih indikacija. Koraci za kalibraciju hoverboarda su sledeći:


1. Postavi hoverboard na ravnu podlogu.

2. Poravnaj obe strane (uzmi spojeve gornje i donje plastike kao referencu).

3. Uključi hoverboard u način rada za kalibraciju: pritisni i drži dugme za uključenje 5 sekundi dok sva svetla na hoverboardu ne počnu da trepere.

4. Poravnaj platforme hoverboarda da budu potpuno vodoravne.

5. Ostavi hoverboard na miru dok se ne isključi sam.