xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem
prednosti-sobnog-bicikla

Koje su prednosti sobnog bicikla?

12. novembar 2016. 21.35.00 CET

Vožnja sobnog bicikla može dovesti do smanjenja udela masti u vašem organizmu

Pedaliranje na sobnom biciklu nije samo način da zaokupite misli dok gledate večernje vesti. Ova vežba je efikasan način sagorevanja masnoća u nekoliko ključnih delova vašeg tela, uključujući naslage oko stomaka. Sobni bicikl je pogodan za ljude različitog stepena fizičke spremnosti i redovno vežbanje na njemu može rezultirati u trošenju stotina kalorija.

Salo oko stomaka je ozbiljan problem

Ako ste zabrinuti zbog veličine svog stomaka toliko da razmišljate o vežbanju, već ste preduzeli pametan prvi korak prema boljem zdravlju. To salo nije samo problem estetike. Deo sala na stomaku spada u visceralne masnoće, tj. one koje se nalaze duboko u vašem torzu. Te masnoće su opasne i povezane s dugačkom listom raznih bolesti, uključujući kardiovaskularne bolesti i dijabetes. Vežbanje vam može pomoći da izgubite masnoće i poboljšate zdravlje.

Zdrav život, manje masnoća

Vožnja sobnog bicikla pomaže u gubitku viška kilograma pod uslovom da iz prehrane izbacite visokokaloričnu hranu. Teško je sagoreti masnoće bez promena u prehrani. Nijedna vežba nije dovoljna sama po sebi za smanjenje udela masti u vašem telu. Gubitak masnih naslaga zahteva redovno vežbanje i zdravu ishranu koja vodi do ukupnog gubitka masnoća.

Vežbajte opet i  vežbajte još

Jedna od ključnih stvari u vožnji sobnog bicikla, ako vam je cilj gubitak težine, je da ste redovni. Vaš trening ne treba biti visokog intenziteta, ali ponavljanje je ključno. Standardni plan vežbanja za gubitak kilograma je 300 minuta nedeljno kardiovaskularnih vežbi srednjeg intenziteta , no ako možete održati energičan ritam, pokušajte sa 150 minuta na biciklu svake nedelje. Probajte ispuniti zadatu vremensku kvotu u najviše pet dana, kako biste imali i nekoliko dana odmora.

Vožnja za bolje zdravlje

Pedaliranje na sobnom biciklu može vam pomoći da transformišete svoje telo. Ova vežba nije samo način za topljenje masnih naslaga, ona takođe jača vaše mišiće, poboljšava izdržljivost, jača srce i smanjuje rizik od nastanka raznih bolesti. Vožnja sobnog bicikla je idealna jer stvara minimalno opterećenje za zglobove, mnogo manje nego, na primer, džoging ili plesanje. Nemoguće je naći manu sobnom biciklu – dodatna prednost mu je što, za razliku od spoljašnjih aktivnosti, ne treba brinuti o saobraćaju i vremenskim prilikama.