xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Misliš da je augmented reality neki čudan pojam iz budućnosti? Iznenadićeš se kad shvatiš da se radi o pojmu starom već 50 godina. Uglavnom, augmented reality odnosi se na proširenu stvarnost koja našem viđenju sveta dodaje kontekstualne slojeve s informacijama u realnom vremenu. Daleko najpoznatiji primjer AR-a je igra ‘Pokémon Go’, koja je zaludela milione ljudi širom sveta i dovela do toga da sve generacije putem mobilnog telefona „love“ Pokemone po kancelariji, shopping centru ili kod kuće.


Osim što se danas uglavnom AR veže za zabavu, razvoj proširene stvarnosti može postati izuzetno koristan za naš svakodnevni život. AR bi uskoro mogao da počne da se koristi u svim sferama i industrijama. Zamisli da želiš da posetiš neku destinaciju i da potpuno možeš da je istražiš pre nego što odeš tamo. Ili da možeš bez odlaska u prodavnicu da proveriš sve proizvode u prodavnici sa svim njihovim detaljima, cenama i karakteristikama. A tek da više ne moraš da čekaš korisničku podršku da reši neki problem koji imaš, nego ista ta podrška preko kamere „uđe“ u tvoj svet i na licu mesta reši šta treba? Da, to je moguće i puno nam je bliže nego što mi to znamo.


AR bi, takođe, mogao dovesti do spašavanja života. Uzmi za primer policajce ili vatrogasce koji izlaze na teren gde ne znaju šta ih tačno očekuje. Uz AR bi mogli dobiti virtualnu mapu prostora u koji stižu i na taj način bolje pripremiti sve potrebne resurse.


Dok ne dobijemo sve ove benefite AR-a na ruke, naš je predlog da se prepustiš odličnoj zabavi koju odmah možeš imati s našim AR konzolama. Preuzmi Super AR ili AR gun aplikaciju, poveži mobilni telefon s bluetoothom i obrani svoj svet od neprijatelja. Zabava je zagarantovana!