xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Spajanje AR konzole sa mobilnim telefonom

06. mart 2019. 11.11.53 CET

Događaju ti se problemi prilikom spajanja konzole na smartphone?


Ne brini, nemaš zapravo nikakvih problema oko spajanja, samo nastavi da čitaš blog i videćeš koliko je spajanje zapravo jednostavno. Najčešća greška kod većine ljudi je što upale Bluetooth na telefonu, uključe konzolu i pokrenu pretraživanje vidljivih Bluetooth uređaja. Takav način spajanja je pogrešan i nećeš imati koristi od toga. Što zapravo trebaš da uradiš? Nakon što upališ Bluetooth, konzola će se automatski spojiti sa pametnim telefonom prilikom svakog pokretanja aplikacije. Zašto? Jer konzola sama po sebi služi kao jedna vrsta login-a.


Kako pravilno spojiti AR konzolu sa pametnim telefonom?


Za početak preuzmi Super AR ili AR Gun aplikaciju. Najjednostavnije je skenirati QR kod s kutije konzole koji vodi na link za preuzimanje aplikacije. Takođe, možeš i klasičnim načinom preuzeti odgovarajuću aplikaciju s Play Store-a na svoj telefon.


Nakon što preuzmeš aplikaciju, stavi baterije u AR konzolu (2xAAA za Crossfire, Proton i Blaster, 3xAA za Xcalibur) i uključi konzolu (pritisak okidača za Proton, Xcalibur i Crossfire, držanje dugmeta ON 2 sekunde za Blaster).


Uključi Bluetooth na svom telefonu i pokreni aplikaciju. Aplikacija će prilikom pokretanja sama tražiti konzolu. Nakon spajanja s konzolom aplikacija će se uspešno pokrenuti. I to je to. Nadamo se da smo riješili sve dileme spajanja konzole s telefonom. Uživaj u igri.