xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Koja je svrha električnog bicikla?

27. april 2018. 09.53.47 CEST

Mnogi se pitaju čemu služe električni bicikli, a neki ih i ismejavaju.Elektricni bicikl je bicikl sa motorom na električni pogon i deli se na dve vrste: samo pedal assist i pedal assist + ručni gas. Razlika je u tome što bicikl s ručnim gasom možete voziti bez pedaliranja, kao motocikl.


Električni bicikli su osmišljeni kako bi pomogli vozaču da lakše pređe neku uzbrdicu i da dođe od tačke A do točke B bez preteranog napora.

Uzmite u obzir dve osobe koje biciklom putuju na posao kako bi izbegli gužvu i sto pre stigli na posao. Jedan od njih ima električni bicikl. Osoba s običnim biciklom se leti preznojava na putu do posla i mora sa sobom nositi rezervnu odeću, dok osoba s električnim biciklom uvek na posao dođe suva i puna energije. Ovo je samo jedan primer. Električni bicikli se sve češće koriste kao prevozno sredstvo umesto automobila jer većina ljudi živi unutar 10 km od svog radnog mesta za šta se ne isplati ići automobilom.Za vas koji koristite automobil kao glavno prevozno sredstvo postoje takozvani car-e-bike-ovi odnosno električni sklopivi bicikli koji stanu u prtljažnik vašeg automobila i zauzimaju vrlo malo mesta. Recimo da ste na poslu i imate zakazanu kafu ili sastanak par km dalje u centru grada. Sredina je radnog dana i sigutrno je teško pronaći parking mesto na šta bi izgubili dragoceno vreme.

Umesto toga izvadite električni bicikl iz automobila, sastavite ga u nekoliko sekundi i na sastanku ste za svega nekoliko minuta. Ili zamislite situaciju da ste na moru. Umesto da plaćate parking i trpite saobracajne gužve, sa električnim biciklom se možete odvesti od apartmana do prodavnice, plaže, restorana i tako sve obaviti bez frustracija i čekanja.


Ako ste zainteresovani za električni bicikl, pogledajte našu ponudu.


Autor: Martin Matešić