xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Pozdrav svim zaljubljenicima u fitness, kao i onima koji će to tek postati. U današnjem blogu ću vam pisati o nekim prednostima treninga sa tegovima. Ne moram posebno da vam naglašavam benefite bavljenja nekom fizičkom aktivnošću i sportom.


U današnjem užurbanom svetu sve je manje vremena da se bavimo nama samima, a opet sa sruge strane zbog stresnog života i nezdrave ishrane nikada nam nije bila potrebija određena fizička aktivnost nego sada. Ukoliko nemate vremena za svakodnevne odlaske u teretanu, trening u udobnosti vašeg doma sa Xplorer tegovima bi bila prava stvar za vas. Dizanje tegova nas dokazano čini zdravijima, gubimo masti, povoljno deluje na pritisak kao i na našu krvnu sliku, poboljšava rad srca, čini nas jačima i daje nam potrebno samopouzdanje za svakodnevne izazove. Kod početka rada sa tegovima moramo odrediti jasno definisane ciljeve koje želimo postići. Ako nam je primaran gubitak masnih naslaga, trening će nam biti drugačije koncepiran od klasičnog treninga za dobijanje mišićne mase.

Ako ste početnik, trebali biste da naučite neke osnovne metode treninga, ne forsirati kilaže za koje još nemate potrebnu snagu, i možda, najbitnije od svega, treba da vodite računa o tome da imate dovoljno odmora između dva treninga kako ne bi došlo do pretreniranosti. Ako ste ranije imali neke povrede, bilo bi dobro da se pre početka treninga posavetujete sa lekarom. Mnogo početnika u startu gubi motivaciju jer su sebi odredili nerealne ciljeve i zato što ne napreduju onom brzinom kojom bi voleli. Kod počeka treniranja sa tegovima moramo da shvatimo da je trening samo jedan od segmenata koji nas vodi ka zdravijem životu i jačim i čvršćim telom.

Možda i najbitnija stvar u poboljšanju naše fizičke forme je zdrava i potpuna ishrana, koja uključuje masti, proteine i ugljene hidrate. Ako kao i ja imate probem u dobianju na fizičkoj masi, dobra stvar bi bila da razmislite o kupovini suplemenata koji vam mogu pomoći u tom segmentu. Još jedna stvar koja muči početnike je ta da misle da im je potrebno jako puno vremena da odrde dobar trening, što je veliki mit jer nam u proseku i 30-ak minuta dnevno dovoljno da uz dobar trening i zdravu ishranu napravimo dobre rezultate o kojim sanjamo. Kod ženske populacije često dolazi do otpora kada spomenemo trening sa tegovima jer se misli da će ih takva vrsta trening učiniti „prenabildovanim“, što je još jedan mit jer je opšte poznato da ženska populacija proizvodi 10 puta manje testosterona od muške, i zbog toga je ženama puno teže ide dobijanje mišićne mase. Još jedna prednost trening sa tegovima je ta da su Xplorer tegovi izmenjive težine. Što znači da po potrebi možemo povećati ili smanjiti kilažu naših tegova. Trenutno u ponudi Xplorer tegova imamo: šest gvozdenih tegova težine 3 i 5 kg, kao i set tegova izmenjive težine i ukupne mase od 10 kg.


Ako nemate vremena za odlazak u teretanu, a i dalje imate potrebu za treningom i želju za boljim izgledom tela, onda dođite u Xplorer po svoj par tegova i počnite da gadite telo o kojem sanjate.


Autor: Jakov Barić