xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Kako se rešiti stresa u saobraćaju?

09. novembar 2018. 09.22.20 CET

Kako se rešiti stresa? Kako se opustiti? Kako se nervirati manje? I tako u nedogled, gde se čini da je stres glavni uzrok svih problema modernog čoveka. Pa kako se onda zaista opustiti? Baby steps.


Raspoložen na poslu vs. nervozan kao pas


Krenimo od jutra. Ustaneš se nenaspavan, izmoren od dana pre, moraš na posao. Sedaš u automobil, upadaš u gužvu. Opet kopaju ulice, opet ti su ti svi krivi, nerviraš se od starta. Umesto toga, imaš opciju da zgrabiš svoj e-trotinet ili e-bicikl kojim izbegavaš svaku gužvu na putu. Nema stresa, nema nervoze, stigneš bez stresa na posao. Ne stigneš ni da se oznojiš jer nemaš napora u vožnji. Raskopana ulica nije više ni problem jer i električni trotinet i električni bicikl možeš lako sklopiti i prebaciti gde treba.


Odmoran vs. sjaši mi s vrata


Imaš sastanak usred radnog dana, trebaš da se odvezeš u centar. Koliko ću kasniti? Gde ću parkirati? Kako ću se izvući posle? Kada ću se vratiti nazad u kancelariju? Bla bla bla. Reši se svih tih pitanja uz električni trotinet ili bicikl jer sa njima ne moraš da misliš o tim problemčićima. Ne moraš ni da misliš o tome gde ćeš da ga ostaviš jer lako sklopiš i e-trotinet i e-bicikl i poneseš sa sobom.


Srećan vs. mrzim ceo svet


Zamisli da krećeš u 4 ili 5 s posla i ne moraš da misliš o gužvama. Divno! E pa nemoj više da zamišljaš, nego nabavi odmah svoje novo električno vozilo, trotinet ili bicikl i budi srećan. Da, može biti i tako jednostavno. Znaš onu, baby steps.