xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

Vežbe za letnju sezonu

09. maj 2018. 16.31.54 CEST

Uskoro će leto, a vi još niste spremni za sezonu kupaćih kostima? Uz sledećih par pomoć ću vam da budete spremni.



Za gubitak viška kilograma i definiciju potrebno je da se pridržavate dve vrlo bitne stvari:


Ishrana


Zdrava i uravnotežena ishrana je ključna za dobijanje i održavanje fit linije. Vežbajući provedete samo sat vremena dnevno, ali što radite ostatak dana je vrlo bitno.

- Smanjite unos masti i ugljenih hidrata, jedite više zelenila i hrane bogate proteinima.

- Smanjite unos kalorija (pokušajte da ne prelazite 2000 kalorija dnevno)

- Povećajte broj obroka i smanjite količine. Idealno je 5 obroka dnevno za maksimalnu apsorpciju hranjivih materija.

- Vežbajte barem sat i po nakon obroka



Vežba


- Ako želite da smanjite kilažu, za vas je idealan kardio trening. Kardio trening bi trebao da traje između 20 i 40 minuta uz visok intenzitet (primjetićete bolje rezultate ako smanjite unos ugljenih hidrata). Za najučinkovitiji kardio trening preporučamo eliptični trenažer jer simultano aktivira sve mišiće ubrzavajući potrošnju kalorija.

- Nakon kardio treninga koncentrirajte se na deo tijela koji želite učvrstiti. Za letnu sezonu to su uglavnom stomak i zadnjica.

• Za trening stomaka preporučijem aplikaciju Six Pack in 30 days (u 30 dana vrlo verojatno nećete dobiti sixpack, ali ćete primetiti vrlo pozitivne rezultate ako se držite plana treninga)

• Za trening zadnjice preporučujemm aplikaciju 30 Day Butt Challenge (u 30 dana možete očekivati vlo dobre rezultate uz pravilnu ishranu)


Za leto nikad nije kasno, već u 30 dana možete očekivati pozitivne rezultate :-)


Autor: Martin Matešić