xplorerlife.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.rs slažete se s korišćenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korišćenja web stranica xplorerlife.rs kliknite na gumb "Razumem".
Razumem

AR konzola

09. april 2018. 08.07.44 CEST

U ovom blogu ćete saznati sve bitne informacije vezane za Xplorer AR konzole.


AR konzole su već neko vreme dostupne na našem tržištu, ali s obzirom da se radi o svetskom novitetu, verojatno niste upoznati sa samim proizvodom.

Xplorer AR konzola je kontroler u obliku pištolja koji komunicira putem Bluetootha s vašim smartphonom i služi za igranje AR i VR igara iz prvog lica. Jedna velika prednost ovog proizvoda je to što ujedno služi i kao držač za smartphone, a sam smartphone je monitor odnosno nišan, zavisno o vrsti igre (držač za smartphone je vrlo čvrst, probali smo snažno mahati, ali smartphone je čvrsto ostao na držaču).



/

Igranje je vrlo jednostavno i zabavno. Za razliku od standardnih igara, u igrama kreiranim za Xplorer AR konzole, radnja se odvija u svih 360 stepeni oko vas, tj. vi kao igrač se okrećete u svim smerovima oko svoje ose kako bi uništili protivnike, a okidač služi za ispaljivanje projektila.


U ponudi trenutno imamo dve različite vrste AR konzola:


Takozvane osnovne: Crossfire i Xcalibur - samo 360* rotacija uz okidač. Igre za ove konzole su manje grafički zahtjevne i funkcioniraju i sa starijim smartphonima koji imaju slabije performanse: minimalno 1 GB RAM, 1.5 GHz CPU, 500 MB slobodnog prostora


Takozvane napredne: Proron i Blaster - 360* rotacija uz kretanje u prostoru (joystick) i korišćenje taktičkih tipki za reload streljiva/projektila i tipka za zoom (scope/optika). Igre za ove konzole su znatno naprednije i za njih su potrebne veće preformanse: minimalno 2 GB RAM, 2 GHz CPU i 1 GB slobodnog prostora.


Autor: Martin Matešić